Nasze ostatnio dodane przepisy

  • Orzechy włoskie karmelizowane

    Zrobienie karmelizowanych orzechów, jest bardzo proste, a takie orzechy pięknie wyglądają i świetnie smakują.

  • Ciasteczka makadamia

    Orzechy makadamia to popularna przekąska w Australii. Według badań konsumenckich aż 83% mieszkańców tego kontynentu woli smak makadamii niż innych orzechów.
    Oto tradycyjny przepis australijski na herbatniki posypane orzechami makadamia i rodzimymi przyprawami. Ciastkom nie można się oprzeć!

  • Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia

    Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się  „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.

  • Szybka sałatka z dzikiego ryżu z tuńczykiem

    Zdrowa sałatka z tuńczykiem podawana na zimno ze startą skórką z cytryny, której dziki ryż nadaje specyficznego smaku.