- -15%
- -30%
Nasze ostatnio dodane przepisy
-
Ciasteczka „moelleux” z czekoladą Toblerone i mąką ryżową
Francuskie ciasteczka z czekoladą, miękkie z mai ryżowej. Dla 4 osób.
-
Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia
Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.
-
Ciasteczka z masłem orzechowym i płatkami migdałowymi
Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo jako słodka przekąska do pracy.
-
Curry z kurczaka z pistacjami i mleczkiem kokosowym
Aromatyczne duszone mięso z kurczaka doprawione indyjskim curry z nerkowcami i mlekiem kokosowym.