Płatki drożdżowe nieaktywne - 250g

New product

Płatki drożdżowe nieaktywne Expand

- Płatki drożdżowe nieaktywne

- Pochodzą z Francji

- Do przygotowania potraw

- Bez glutenu, bez siarki

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny płatków drożdżowych

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

14,00 zł

brutto

Opis produktu

Płatki drożdżowe powstają z drożdży spożywczych w formie nieaktywnej. To jeden z popularniejszych składników kuchni wegańskiej - wzmacniacz smaku i zagęszczacz. Nadaje potrawom lekko serowego posmaku. 

Płatki drożdżowe to nie tylko składnik potraw i pewnego rodzaju przyprawa, ale również źródło cennych składników odżywczych. Płatki zawierają m.in. białko oraz witaminy z grupy B. Ich jedzenie podnosi naturalną odporność organizmu.

 

Zastosowanie

Płatki drożdżowe to stały element kuchni wegańskiej. Stosowane są praktycznie „do wszystkiego”. Można je używać w kuchni:

  • do wzmacniania smaku, zagęszczania i zabielania zup;
  • jako posypkę do makaronów i zapiekanek (zamiast parmezanu);
  • jako dodatek do sosów, past i pasztetów.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Płatki drożdżowe nieaktywne - 250g

Płatki drożdżowe nieaktywne - 250g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: płatki drożdżowe nieaktywne.

Produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych,glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Francja

Indeks glikemiczny: 15

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1403 kJ/335 kcal
Tłuszcz5,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany27,5 g
   w tym cukry2,0 g
   Błonnik20 g
Białko45 g
Sól0,04 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.