Płatki drożdżowe nieaktywne - 250g

  • Płatki drożdżowe nieaktywne
  • Płatki drożdżowe nieaktywne
  • Płatki drożdżowe nieaktywne
Płatki drożdżowe nieaktywne Płatki drożdżowe nieaktywne Płatki drożdżowe nieaktywne

- Płatki drożdżowe nieaktywne

- Pochodzą z Francji

- Bez siarki

- Do przygotowania potraw

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Płatki drożdżowe powstają z drożdży spożywczych w formie nieaktywnej. To jeden z popularnych składników kuchni wegańskiej — wzmacniacz smaku i zagęszczacz. Nadaje potrawom lekko serowego posmaku.

Płatki drożdżowe nie są tym samym co tradycyjne drożdże spożywcze - to tzw.  drożdże  nieaktywne.  Oznacza to, że komórki drożdżowe w trakcie obróbki są zniszczone i pozbawione możliwości fermentowania, czyli są nieaktywne biologicznie. 

Płatki drożdżowe,  które dostępne są w sklepie Go4taste.pl pochodzą z  Francji. Oferowane są w postaci drobno zmielonych płatków. Nie zawierają składników  odzwierzęcych ani mlecznych i sztucznych barwników ani aromatów. 

Pakowane są w szczelne i solidne opakowania foliowe typu doypack. Torebki posiadają praktyczne zapięcie strunowe wielokrotnego użytku.

Czym wyróżniają się nasze  płatki drożdżowe?

Oryginalny smak. Płatki drożdżowe nieaktywne wyróżniają się  charakterystycznym smakiem łączącym nuty orzechowe, serowe i pikantne. Ten smak nadaje się doskonale  do przyprawiania wielu potraw, zapiekanek, a także jako zagęszczenie do zup.

Sypka konsystencja łatwa w użyciu 

Płatki drożdżowe charakteryzują się sypką, suchą konsystencją.  Z wyglądu przypominają bułkę tartą o  żółtawym kolorze. Forma to sprawia,  że można je posypywać potrawy i  dodawać jako przyprawa do wielu dań. 

Idealne do diety wegańskiej. Płatki drożdżowe nie zawierają żadnych składników zwierzęcych ani mlecznych. Z tego powodu stosowane  są  bardzo często w kuchni wegańskiej jako substytut, zamiennik sera.  Nazywane  są często parmezanem wegan. 

Nie wywołują wzdęć

W związku, z tym że w produkcie tym  znajdują się nieaktywne drożdże  nie fermentują one w jelitach, a tym samym nie wywołują skutków ubocznych takich jak wzdęcia i nieprzyjemne uczucie pełności. 

Nie zawierają laktozy.

Płatki mogą być z powodzeniem stosowane przez osoby na diecie bezlaktozowej. Nie powodują żadnych problemów żołądkowych.

Więcej informacji o płatkach drożdżowych znajduje się w naszym poradniku płatki drożdżowe - właściwości.

Zastosowanie

Płatki drożdżowe to stały element kuchni wegańskiej. Stosowane są praktycznie „do wszystkiego”. Można je używać w kuchni:

  • do wzmacniania smaku, zagęszczania i zabielania zup;
  • jako posypkę do makaronów i zapiekanek (zamiast parmezanu);
  • jako dodatek do sosów, past i pasztetów.

Sprawdź: Jak stosować płatki drożdżowe nieaktywne?

Przechowywanie

Płatki drożdżowe podobnie jak inne tego typu produkty sypkie należy przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym miejscu. W takich warunkach na długo utrzymują swoje wartości odżywcze.

17,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: płatki drożdżowe nieaktywne.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Francja

Indeks glikemiczny: 15

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1403 kJ/335 kcal
Tłuszcz 5,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 27,5 g
   w tym cukry 2,0 g
   Błonnik 20 g
Białko 45 g
Sól 0,04 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.