- Natka pietruszki suszona aromatyczna
- Pochodzi z Polski
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
W kuchni najczęściej sięga się po pietruszkę świeżą, ale jej suszony odpowiednik jest niemniej bogaty nie tylko w smak, ale również w korzystne dla zdrowia organizmu substancje.
Pietruszka suszona, która dostępna jest w naszym sklepie, pochodzi ze sprawdzonych upraw, na których rośliny pozbawione są kontaktu z wszelkimi substancjami szkodliwymi. Suszenie pietruszki jest doskonałym sposobem na przedłużenie jej trwałości. Pasuje do większości potraw mięsnych i wegetariańskich.
Czym wyróżnia się nasza suszona pietruszka?
Pochodzi z rodzimych upraw.
Atutem suszonych liści pietruszki dostępnych w sklepie Go4taste.pl jest to, że pochodzą z polskich upraw. To gwarancja świeżości i wysokiej jakości produktu.
Ma wyrazisty aromat i smak.
Suszona pietruszka charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym aromatem ziela pietruszki, który wzbogaca smak różnego typu dań, także gulaszów i zup.
Nie zawiera konserwantów.
Pietruszka suszona jest przygotowywana przy zastosowaniu naturalnych metod, które nie wpływają na smak ani zawartość odżywczą produktu. Zawiera ona tylko i wyłącznie naturalne składniki bez konserwantów i innych ulepszaczy.
Sprawdź: Natka pietruszki świeża vs suszona
Właściwości natki pietruszki
- bogata jest w witaminy A,C,K,E;
- zawartość żelaza;
- pomaga w problemach trawiennych;
- można z niej zrobić okłady na rany.
Więcej informacji o natce pietruszki znajduje się w naszym artykule natka pietruszki właściwości.
Jakie zastosowanie w kuchni ma suszona natka pietruszki?
Suszona pietruszka ma inne zastosowanie niż pietruszka świeża. Ze względu na to, że smak suszonej wersji jest nieco przytłumiony i nie brakuje w nim charakterystycznych zielnych nut, suszona pietruszka mniej przydaje się jako przyprawa.
- Sprawdza się jako dodatek do sałatek, a jej suszone liście można wykorzystać do przygotowania wszelkiego rodzaju dipów, chutney i pesto.
- Wzmacnia również smak zupy gulaszowej, dań z ryżu, a także sosów pomidorowych.
- Z powodzeniem można ją łączyć z innymi przyprawami i ziołami, które stosowane są w kuchni włoskiej.
- Wzbogaci również smak dań rybnych i omletów.
- Doskonale współgra z marynatami, a także przepisami z dodatkiem owoców morza.
Jak przechowywać suszoną natkę pietruszki?
Suszoną pietruszkę przechowywać należy podobnie jak inne suszone zioła. Optymalne warunki to szczelny, hermetyczny pojemnik (najlepiej szklany) oraz chłodne suche i ciemne miejsce. Wysoka temperatura, światło i wilgotność skracają okres przydatności suszonej pietruszki. W takich warunkach suszoną pietruszkę można przechowywać przez rok. Po tym okresie nadal można jej używać, ale nie będzie już tak aromatyczna.
Natka pietruszki przeciwwskazania
Natka pietruszki nie jest wskazana dla osób mającym problemy z kamieniami nerkowymi. Natka pietruszki zawiera duże dawki witaminy C,K,A, a ich nadmierne spożycie może mieć negatywne skutki dla organizmu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: natka pietruszki suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
| Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
| Tłuszcz | 0,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
| Węglowodany | 0,0 g |
| w tym cukry | 0,0 g |
| Błonnik | 0,0 g |
| Białko | 0,0 g |
| Sól | 0,0 g |

Komentarze 0