


- Bazylia suszona aromatyczna
- Pochodzi z Egiptu
- Do przygotowania potraw
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
- Gwarancja smaku
Opis
Bazylia to bardzo uniwersalne zioło, doceniane przede wszystkim w kuchni śródziemnomorskiej. Zielone listki po wysuszeniu są bardzo wszechstronną przyprawą, pasującą do dań wegetariańskich i mięsnych.
Bazylia to przyprawa, którą pozyskuje się poprzez ususzenie i rozdrobnienie zielonych listków. Jest to roślina z rodziny jasnotowatych. Bazylia pochodzi z tropikalnych regionów Afryki Środkowej i Azji Południowo-Wschodniej. W zależności od gatunku i odmiany jej liście mogą smakować trochę jak anyż, o silnym, ostrym, często słodkim zapachu. W zależności od odmiany również rośliny mogą osiągać od 30 do 150 centymetrów wysokości.
Rozdrobnione, zasuszone liście bazylii spzredawane w sklepie Go4taste.pl pochodzą z Egiptu. Później są starannie zapakowane w grube torebki foliowe. Ten sposób przechowywania pozwala zachować charakterystyczny smak i zapach ziół. Torebki typu doypack mają zamknięcie strunowe wielokrotnego użytku. Produkt oferowany w naszym sklepie jest oryginalny, dzięki czemu zachowuje wszystkie walory smakowe i prozdrowotne właściwości. Już po otwarciu torebki wyczuć można charakterystyczny aromat bazylii.
Więcej informacji o suszonej bazylii znajduje się w naszym poradniku suszona bazylia - właściwości.
Czym wyróżnia się nasza bazylia suszona?
Importowana z Egiptu. Bazylia uprawiany jest na bogatych i żyznych glebach Doliny Nilu. W związku z tym cechuje się wysokimi walorami smakowymi i jakością.
Mocny aromat i smak. Świeża suszona bazylia zachwyca intensywnym wyczuwalnym zapachem i smakiem. Wzbogaca potrawy o unikalne anyżowo-korzenne nuty.
Doskonała w potrawach kuchni włoskiej. Jeżeli dania kuchni włoskiej często goszczą na twoim stole, z pewnością docenisz właściwości suszonej bazylii. Przyprawa ma wiele bardziej skoncentrowany smak niż jej wersja świeża.
Zastosowanie w kuchni
Bazylia jest uniwersalnym ziołem, które sprawdzi się jako dodatek do wszelkich dań kuchni śródziemnomorskiej, takich jak pizza, dania z makaronem, sałatki warzywne. Szczególnie dobrze komponuje się z pomidorami i mozzarellą. Można ją dodawać do marynat przygotowywanych jako dodatek do mięsa.
Przechowywanie
Bazylię przechowywać należy w szczelnym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Przeciwwskazania
Bazylia może być spożywana przez każdego. Jedyną ostrożność w sięganiu po nią powinny zachować kobiety w ciąży.
Inne opcje
Składniki
Składniki: bazylia suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Egipt
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Przepisy z tym produktem
-
Tarta z suszonymi pomidorami i kozim serem
Wegetariańskie danie, proste i szybkie w przygotowaniu. Tarta to doskonała propozycja na obiad i kolację.
Komentarze 0