• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Go4taste Blog

  • Facebook

Zapraszamy do sklepu: Go4Taste.pl

Jesteś tutaj: Home / Częste pytania / Suszone mango – zastosowanie

13 maja 2018

Suszone mango – zastosowanie

Mango, ze względu na oryginalny smak, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Suszony owoc zachowuje zarówno kwaskowaty, jak i lekko słodki smak. W składzie można znaleźć istotne dla zdrowia antyoksydanty, witaminę A i C, potas oraz wapń.

Suszone mango bez cukru na słodko można stosować jako dodatek do sałatek owocowych, jogurtów, wypieków, owsianek i płatków śniadaniowych. Ze względu na to, że owoc pochodzi z Azji, świetnie nadaje się do kuchni słonej i ostrzejszej. Dla przełamania smaku i nadania charakteru mango można dodać do różnych sosów, mięsa i farszu. Miłośnicy herbaty śmiało mogą również dodawać kilka kawałków owocu do naparu, aby smak był przyjemniejszy. Oprócz tego jest świetną alternatywą jako zwykła przekąska.

Dowiedz się więcej z artykułu: Mango suszone i jego właściwości. 


Opakowanie Go4Taste

Suszone mango bez cukru bez siarki - 500g – cena : 37,05 zł

Mango suszone płatki miękkie - 500g – cena : 24,00 zł

Kup mango suszone bez siarki sklep go4taste

Powiązane wpisy

W kategorii:Częste pytania

Drugi sidebar

O surowcach

  • Bakalie
  • Cukier
  • Częste pytania
  • Herbaty
  • Kasze
  • Kawa
  • Mąki
  • Miody i syropy
  • Oleje
  • Orzechy
  • Owoce liofilizowane
  • Owoce suszone
  • Pestki i nasiona
  • Przyprawy
  • Ryże
  • Superfoods
  • Suplementy diety
  • Witaminy i minerały

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

Guarana

Guarana – jak działa i jak ją stosować?

Guarana (Paulinia Guarana), znana również jako, osmęta lub cierniopląt, pochodzi z północnej ...

Czytaj więcej

Copyright© 2023 · Brunch Pro by Feast Design Co.