Wegetariańskie danie, proste i szybkie w przygotowaniu. Tarta to doskonała propozycja na obiad i kolację.
Składniki
Porcja: 4 osoby
- - 1 płat ciasta francuskiego
- - pomidory suszone w oliwie
- - 1 słoiczek kawioru z bakłażana
- - 1 rolada sera koziego
- - pieprz
- - zioła prowansalskie lub bazylia
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 20 minut
Całkowity czas: 25 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Rozwałkować ciasto francuskie, rozsmarować na nim kawior bakłażanowy, dodać pomidory oraz plasterki koziego sera.
Etap 2
Dodać pieprz i zioła prowansalskie lub bazylię, według uznania.
Etap 3
Wstawić do piekarnika w temperaturze 210°C i piec około 20 minut.
Wskazówka:
Danie idealne na wieczór. Podawać z zieloną sałatą.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_tarte-chevre-et-tomates-sechees_28887.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka