- -20%
- Tapioka granulki
- Pochodzi z Tajlandii
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Kulki tapioki to doskonała baza do przyrządzania oryginalnych deserów kuchni azjatyckiej. Przygotuj popularną herbatę bąbelkową (bubble tea) i ciesz się jej wybornym smakiem!
Kulki tapioki to produkt, który powstaje w wyniku obróbki termicznej bulw manioku — popularnej rośliny uprawianej głównie w Ameryce Południowej.
Tapioka w granulkach ma postać małych, drobnych, skrobiowych kuleczek. Kulki nie mają smaku ani zapachu za to zawierają dużo lekkostrawnych węglowodanów. Tapioka jest produktem naturalnie bezglutenowym, a w jego składzie nie ma cholesterolu.
Granulki sprzedawane są w szczelnych i wytrzymałych torebkach typu doypack, dzięki temu na długo zachowują świeżość i przydatność do spożycia.
Zastosowanie kulek tapioki
Tapioka w formie granulek to składnik, który bardzo często stosowany jest w daniach kuchni azjatyckiej.
Granulki skrobiowe wykorzystywane są przede wszystkim do przygotowania popularnego napoju (bubble tea) z mlekiem, owocami i sokami owocowymi.
Z uwagi na neutralny smak granulki tapioki doskonale nadają się do przygotowania wszelkiego typu deserów, w tym budyniów, puddingów, naleśników.
Może również być stosowana do zagęszczania zup, sosów i gulaszów. Tapioka nie rozpuszcza się w pełni, dlatego finalnie konsystencje zup lub gulaszu będą zawierać małe kuleczki tapioki.
Sprawdzi się jako składnik różnego typu farszów.
Przechowywanie
Kulki tapioki powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu w szczelnym opakowaniu.
Inne opcje
Składniki
Skład: skrobia manioku, woda.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 87,8 g |
w tym cukry | 3,3 g |
Błonnik | 0,9 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,1 g |
Komentarze 0