• Kasza bulgur z brokułami i rodzynkami golden

    Bardzo oryginalna i kolorowa sałatka, świeża, chrupiąca i bogata w smaku. Idealna jest w zimie jako lunch wege lub na kolację.

    Składniki

    Porcja: 2 osoby

    • - 125 g wcześniej ugotowanej kaszy bulgur z pszenicy durum
    • - 1/2 brokułu
    • - 1 jabłko
    • - 1 garść orzechów włoskich
    • - 1 garść rodzynek golden
    • - 1/2 cytryna oliwa z oliwek
    • - sól
    • - pieprz
    • - 1/2 szalotki

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe
    Przygotowanie: 10 minut
    Gotowanie: 5 minut
    Całkowity czas: 15 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Opłukać brokuł i podzielić go na niewielkie różyczki. Zmiksować go grubo, aby wyglądał jak kasza. Odstawić. Ugotować kaszę bulgur zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia.

    Etap 2

    Umyć jabłko i pokroić je w cienkie i długie słupki. Wymieszać kaszę bulgur z „kaszką” brokułową. Dodać kilka rozdrobnionych orzechów włoskich oraz rodzynki golden. Dodać jabłko pokrojone w słupki. Obrać szalotkę, pokroić ją na plasterki i dodać do reszty. Skropić odrobiną oliwy i sokiem z cytryny. Dodać sól i pieprz. Serwować.

    Źródło przepisu

    http://lacuisinegourmandededeldel.eklablog.net/semoule-de-ble-et-brocoli-aux-raisins-secs-blonds-a120326456

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć