Olej z pestek dyni - 250 ml

  • Olej z pestek dyni Gdzie kupić 250 ml
Olej z pestek dyni Gdzie kupić 250 ml

- Olej 100% z pestek dyni styryjskiej nierafinowanytłoczony na zimno, nieoczyszczony

- Pochodzi z Austrii

100% naturalne, bez konserwantówbez siarkiniepasteryzowane

- do bezpośredniego spożycia bądź przygotowania potraw

Opakowanie szklane z zakrętką. Grube ciemne szkło chroniące produkt. 

Opis

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno to doskonałe i zdrowe urozmaicenie kanapek, sałatek i wszelkiego typu dań zimnych. Ceniony jest ze względu na swoje właściwości prozdrowotne, a także bogaty skład, w którym znajdują się między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6. 

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno ze względu na wiele właściwości prozdrowotnych nazywany jest czasami “zielonym złotem”. Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nieprażonych pestek dyni styryjskiej. Wyróżnia się zielono-brązową barwą i orzechowym smakiem i zapachem. W trakcie jego produkcji nie są dodawane żadne konserwanty ani dodatki. Mamy pewność, że spożywamy olej roślinny w czystej i naturalnej postaci. 

Czym wyróżnia się nasz olej z pestek dyni?

Wysoka i sprawdzona jakość

Olej z pestek dyni pochodzi ze sprawdzonej tłoczni oferującej wysokiej jakości produkty naturalne. Kupujesz olej cechujący się najlepszymi właściwościami.

Niefiltrowany 

Olej z pestek dyni nie jest poddawany żadnej sztucznej obróbce. Oczyszczany jest w sposób naturalny poprzez proces sedymentacji, w którym cząsteczki pod wpływem grawitacji opadają na dno. 

Zimnotłoczony

Podczas produkcji oleju nie są stosowane wysokie temperatury. W ten sposób olej z pestek dyni zachowuje wszystkie prozdrowotne walory i cenne składniki odżywcze. Należą do nich między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6. Wprowadzasz do swojej diety pełnowartościowy naturalny produkt.

Zastosowanie w kuchni

Olej z pestek dyni wzbogaci smak wielu potraw i przekąsek. 

Może być stosowany tylko wyłącznie jako dodatek do dań na zimno. W żadnym wypadku nie należy wykorzystywać go do smażenia potraw ani innej obróbki cieplnej. Można spożywać go na czczo do celów zdrowotnych

  • Sprawdzi się jako dodatek do zimnych dań, sałatek, a także sosów na zimno.
  • Doskonały jako dodatek do pieczywa i kanapek.
  • Pasuje do sera białego i ugotowanych jajek.
  • Warto go zastosować jako urozmaicenie deserów. Charakterystyczny orzechowy smak i aromat doskonale komponuje się z lodami waniliowymi i sernikami (np. sernikiem wiedeńskim) 

Olej z pestek dyni w kosmetyce 

Olej z pestek dyni może być również stosowany do zabiegów kosmetycznych. Korzystnie działa na wygląd skóry, a także włosów. 

Przechowywanie

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno należy przechowywać w zaciemnionej butelce, w suchym, ciemnym pomieszczeniu w temperaturze poniżej 20 stopni C. Po otwarciu olej jest zdatny do spożycia do trzech miesięcy.

38,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 200,00 zł

Inne opcje

Składniki

Skład: Olej 100% z pestek dyni styryjskiej, nierafinowany, nieoczyszczony

Produkt może zawierać: sezamorzeszki ziemne i inne orzechydwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Austria

Indeks glikemiczny:

Sposób użycia: stosować na zimno jako dodatek do dań lub do bezpośredniego spożycia. 2 razy dziennie po jednej łyżeczce.

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 3370 kJ/ 820 kcal
Tłuszcz 91 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 0,0 g
   w tym cukry 0,0 g
   Błonnik 0,0 g
Białko 0,0 g
Sól 0,0 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.