- Orzechy nerkowca prażone, solone
- Pochodzą z RPA
- Bez konserwantów, bez siarki
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Lubisz intrygujące połączenia smaków? W tych prażonych i solonych orzechach nerkowca naturalna słodycz łączy się z odrobiną pikantności. Wyborne jako chrupiąca przekąska na co dzień i na imprezę.
Kruche słodko-pikantne nerkowce pochodzą z Wietnamu. Świeże orzechy nerkowca zostały uprażone, a następnie lekko solone, w efekt czego otrzymaliśmy niecodzienne połączenie smaków. Nerkowce nie zawierają żadnych ulepszaczy ani sztucznych konserwantów.
Pakowane są w szczelne i wytrzymałe torebki typu doypack. Wyposażone w praktyczne zapięcie strunowe. W tego typu opakowaniach orzeszki utrzymują na dłużej świeżość, zachowują swoje walory smakowe i niepowtarzalną chrupkość.
Co wyróżnia nasze orzechy nerkowca?
Chrupkość intensywny smak.
Proces prażenia, jakiemu poddawane są orzechy nerkowca, wydobywa z nich chrupkość a ich słodki smak jest bardziej intensywny. Dodatek soli sprawia, że otrzymujemy niecodzienną mieszankę smaków, która z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom.
Bez konserwantów.
W trakcie produkcji i obróbki orzeszków nerkowca nie są dodawane żadne konserwanty. Kupując nasz produkt masz pewność, że otrzymujesz orzechy pozbawione chemii.
Dodają energii i zaspokajają głód.
Orzechy nerkowca są źródłem wielu cennych składników odżywczych, a także witamin i minerałów. Ze względu na zawartość błonnika stanowią cenną przekąskę, która dodaje energii. Orzeszki można chrupać zarówno solo jak i dodawać do różnych potraw.
Więcej informacji o orzechach nerkowca znajduje się w naszym poradniku orzechy nerkowca - właściwości.
Zastosowanie w kuchni.
Prażone i solone orzechy nerkowca stanowią oryginalny dodatek do wielu potraw.
- Najlepiej smakują jedzone prosto z opakowania. Doskonale nadają się do spożywania na co dzień, a także jako pyszna przekąska i dodatek na imprezy i przyjęcia.
- Wzbogacą smak porównuje owsianki lub musli.
- Można je wrzucić do jogurtu lub twarożku
- Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek warzywnych, a także owocowych
- Ich lekko słony smak urozmaici deser lodowy i czekoladowy.
- Warto dodać je do wypieków ciast i babeczek jako składnik ciasta lub dekoracja
Przechowywanie
Prażone i solona orzechy nerkowca najlepiej przechowywać w szczelnym opakowaniu w suchym chłodnym i zacienionym miejscu.
Przeciwwskazania
Orzechy nerkowca podobnie jak wiele orzechów należą do produktów o działaniu alergizującym. Ze swojej diety muszą je wykluczyć osoby, które wykazują uczulenie na ten rodzaj orzechów.
Inne opcje
Składniki
Składniki: orzechy nerkowca, sól, olej rzepakowy
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: RPA
Indeks glikemiczny:
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2428 kJ/581 kcal |
Tłuszcz | 47,77 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,48 g |
Węglowodany | 29,87 g |
w tym cukry | 5,01 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 16,84 g |
Sól | 1,5 g |
Komentarze 0