- Syrop z agawy ciemny
- Pochodzi z Meksyku
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do słodzenia potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Butelka PET chroniące produkt, zamykanie wielokrotne
Opis
Syrop z agawy, zwany również nektarem z agawy, to naturalny słodzik o konsystencji. barwie i smaku zbliżonym do miodu. W kuchni wegańskiej stosowany jest właśnie jako alternatywa dla miodu, a także jako popularny dodatek do napojów.
Syrop dostępny w sklepie Go4taste.pl pozyskiwany jest z różnych odmian agawy, która porasta obszary Meksyku. Bazą do powstania nektaru jest sok abstrahowany z rdzenia agawy i poddany obróbce w wysokich temperaturach. W sklepie oferujemy nektar z agawy pochodzący od sprawdzonych producentów, importowany z Meksyku. Produkt jest naturalny i nisko przetworzony. Nie zawiera żadnych konserwantów i nie jest dosładzany.
Czym wyróżnia się nasz syrop z agawy?
Importowany z Meksyku. Syrop z agawy jest produkowany w Meksyku - jednego z największych producentów tego syropu na świecie. W Meksyku istnieją doskonałe warunki do uprawy agaw. Z ich rdzenia wytwarzany jest produkt o najwyższej jakości.
Oryginalny smak i konsystencja. Syrop z agawy wyróżnia się niepowtarzalnym, jednorodnym, słodkim smakiem. Cechuje się ciemną barwą oraz konsystencją, która podobna jest do konsystencji miodu (nieco rzadsza). Doskonale rozpuszcza się w wodzie i w płynach, dlatego może być stosowany do słodzenia napojów.
Alternatywa miodu kuchni wegańskiej. Ze względu na swój smak charakterystyczny wygląd i konsystencje sprawdza się jako zamiennik miodu w kuchni wegańskiej.
Może być stosowany przez cukrzyków. W większości oparty jest na cukrze owocowym, którego spożycie nie powoduje gwałtownego skoku cukru we krwi. W związku z tym może być on stosowany przez osoby chorej na cukrzycę.
Zastosowanie
-
Syrop z agawy najczęściej stosowany jest jako zamiennik cukru i miodu, głównie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
-
Doskonale sprawdza się jako polewa do płatków owsianych, musli, naleśników i tradycyjnych pancake’ów.
-
Wykorzystać go można również we wszelkiego typu przepisach na desery jako zamiennik miodu.
-
Można go stosować w przepisach na ciasta i muffinki.
-
Ze względu na to, że doskonale rozpuszcza się w napojach nadaje się do koktajli i smoothie a także jako słodzik do kawy czy herbaty.
Sprawdź: Syrop z agawy - jak stosować?
Właściwości
Największą zaletą syropu z agawy jest to, że zawiera fruktozę i glukozę. Dzięki temu ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż tradycyjny cukier granulowany.
Więcej informacji o syropie z agawy znajduje się w naszym poradniku syrop z agawy - właściwości.
Przeciwwskazania
Syrop z agawy jest produktem zawierającym stosunkowo dużą zawartość cukru. Z tego powodu nie należy go stosować w nadmiarze.
Przechowywanie
Syrop z agawy należy przechowywać w szczelnym pojemniku, w szklanej buteleczce lub słoiku, w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego. Doskonale sprawdzi się do tego półka w spiżarni lub szafka kuchenna. Syropu z agawy nie trzeba po otwarciu umieszczać w lodówce, jednak trzeba pilnować, aby pojemnik był zawsze szczelnie zamknięty,
Inne opcje
Składniki
Składniki: sok z agawy
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Meksyk
Indeks glikemiczny: 54
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1326 kJ/ 312 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 68 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,02 g |
Komentarze 0