Syrop z agawy - 350g

  • Syrop z agawy - 350g
Syrop z agawy - 350g

- Syrop z agawy ciemny

- Pochodzi z Meksyku

- 100% naturalne, bez konserwantów

- Do słodzenia potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji

- Butelka PET chroniące produkt, zamykanie wielokrotne

Opis

Syrop z agawy, zwany również nektarem z agawy, to naturalny słodzik o konsystencji. barwie i smaku zbliżonym do miodu.  W kuchni wegańskiej stosowany jest właśnie jako alternatywa dla miodu, a także jako popularny dodatek do napojów.

Syrop dostępny w sklepie Go4taste.pl pozyskiwany jest z różnych odmian agawy, która porasta obszary Meksyku. Bazą do powstania nektaru jest sok abstrahowany z rdzenia agawy i poddany obróbce w wysokich temperaturach. W sklepie oferujemy nektar z agawy pochodzący od sprawdzonych producentów,  importowany z Meksyku. Produkt jest naturalny i nisko przetworzony. Nie zawiera żadnych konserwantów i nie jest dosładzany. 

Czym wyróżnia się nasz syrop z agawy?

Importowany z Meksyku. Syrop z agawy jest produkowany w Meksyku -   jednego  z największych producentów tego syropu na świecie. W Meksyku istnieją doskonałe warunki do uprawy  agaw. Z ich rdzenia wytwarzany jest produkt o najwyższej jakości.

Oryginalny smak i konsystencja.  Syrop z agawy wyróżnia się niepowtarzalnym, jednorodnym, słodkim smakiem. Cechuje się ciemną barwą oraz  konsystencją, która podobna jest do konsystencji miodu (nieco rzadsza). Doskonale rozpuszcza się w wodzie i w płynach, dlatego może być stosowany do słodzenia napojów.

Alternatywa  miodu kuchni wegańskiej. Ze względu na swój smak charakterystyczny wygląd i konsystencje sprawdza się jako zamiennik  miodu w kuchni wegańskiej. 

Może być stosowany przez cukrzyków.  W większości oparty jest na cukrze owocowym,  którego spożycie nie powoduje gwałtownego skoku cukru we krwi.  W związku z tym może być on stosowany przez osoby chorej na cukrzycę.

Zastosowanie

  • Syrop z agawy najczęściej stosowany jest jako zamiennik cukru i miodu, głównie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. 

  • Doskonale sprawdza się jako polewa do płatków owsianych, musli, naleśników i tradycyjnych pancake’ów. 

  • Wykorzystać go można również we wszelkiego typu przepisach na desery jako zamiennik miodu. 

  • Można go stosować w przepisach na ciasta i muffinki. 

  • Ze względu na to,  że doskonale rozpuszcza się w napojach nadaje się do koktajli i  smoothie a także jako słodzik do kawy czy herbaty. 

Sprawdź: Syrop z agawy - jak stosować?

Właściwości

Największą zaletą syropu z agawy jest to, że zawiera fruktozę i glukozę. Dzięki temu ma  znacznie niższy indeks glikemiczny niż tradycyjny cukier granulowany.

Więcej informacji o syropie z agawy znajduje się w naszym poradniku syrop z agawy - właściwości.

Przeciwwskazania

Syrop z agawy jest produktem zawierającym stosunkowo dużą zawartość cukru. Z tego powodu nie należy go stosować w nadmiarze.

Przechowywanie

Syrop z agawy należy przechowywać w szczelnym pojemniku, w szklanej buteleczce  lub słoiku, w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego. Doskonale sprawdzi się do tego półka w spiżarni lub szafka kuchenna. Syropu z agawy  nie trzeba po otwarciu umieszczać w lodówce,  jednak trzeba pilnować,  aby pojemnik był zawsze szczelnie zamknięty, 

14,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: sok z agawy 

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Meksyk

Indeks glikemiczny: 54

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1326 kJ/ 312 kcal
Tłuszcz 0,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 78 g
   w tym cukry 68 g
   Błonnik 0,0 g
Białko 0,0 g
Sól 0,02 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.