- Oczekiwanie na dostawę
- Syrop klonowy
- Pochodzi z Kanady
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do słodzenia potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt
Opis
Słodki i intensywny syrop klonowy o bursztynowym kolorze świetnie sprawdzi się jako polewa do naleśników, gofrów czy wszelkiego rodzaju deserów. Wzbogaci potrawy oryginalnym, klonowym posmakiem.
Syrop klonowy bardzo często stosowany jest jako zamiennik tradycyjnego cukru. Wytwarzany jest z soku wielu odmian klonu porastających tereny USA i Kanady. W ten sposób przygotowany syrop zawiera ponad 60% sacharozy a jego smak przypomina smak miodu.
W sklepie Go4taste.pl oferujemy najwyższej jakości syrop klonowy, który nie zawiera żadnych dodatków ani ulepszaczy. Z tego względu można cieszyć się aromatem i smakiem naturalnego produktu.
Więcej informacji o syropie klonowym znajduje się w naszym poradniku syrop klonowy - właściwości.
Czym wyróżnia się nasz syrop klonowy?
Importowany z Kanady. Produkowany jest w kolebce syropu klonowego - w Kanadzie. Kraj ten jest największym producentem syropu na świecie. Daje to gwarancję, że otrzymamy najlepszą jakość produktu tworzonego na podstawie tradycyjnej receptury.
Oryginalny tradycyjny smak. Syrop klonowy powstaje tylko i wyłącznie z soku pnia klonowego. Zachwyca swoim wyrazistym, złożonym smakiem z nutami karmelu, wanilii i śliwek. To dodatek, który wprowadza wiele urozmaicenia do każdej potrawy i deseru.
Doskonała barwa i konsystencja. Syrop klonowy ma gęstą, a jednocześnie płynną konsystencję. W związku z tym doskonale polewa się nim wszelkiego rodzaju naleśniki czy ciasta. Nie spływa w całości, ale zostaje na potrawie, wzbogacając jej smak.
Praktyczna pojemność. Syrop klonowy oferowany jest w praktycznej buteleczce i pojemności, która pozwala na stosowanie produktu w wielu potrawach. Syrop wykorzystywany zgodnie z rekomendacjami pozwoli na dodanie do wielu porcji.
Zastosowanie
Syrop klonowy ze względu na swoją wyjątkową, naturalną słodycz z nutką klonowego aromatu, bardzo często wykorzystywany jest w różnego rodzaju słodkich wypiekach i deserach. Warto dodawać go praktycznie wszędzie tam, gdzie chcemy wzbogacić smak potraw o oryginalny klonowy posmak.
-
Zazwyczaj syrop klonowy wykorzystuje się w formie polewy, szczególnie do naleśników i tradycyjnych amerykańskich pancake’ów.
-
Można nim również doprawiać babeczki a także ciasta i wypieki
-
Sprawdza się również w potrawach bardziej wytrawnych i słonych. Dodanie go do bekonu i jajek lub gulaszu może być bardzo ciekawym i interesującym zabiegiem.
-
Doskonale łączy się z masłem a także z wszystkimi produktami, w których występuje czekolada lub cynamon.
Sprawdź: Syrop klonowy - jak stosować?
Warto pamiętać, że jego intensywny smak najlepiej odczujemy, gdy będziemy nim polewać potrawy ciepłe, prosto z patelni czy piekarnika takie jak gofry czy naleśniki.
Przechowywanie
Syrop klonowy powinien być przechowywany w szklanym pojemniku - buteleczce lub słoiku. Przed otwarciem można go trzymać normalnie na półce w spiżarni, ale w stosunkowo chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu buteleczki należy włożyć go do lodówki. Tylko w takich warunkach zachowa swój wyjątkowy smak.
Przeciwwskazania
Ze względu na to, że syrop klonowy zawiera stosunkowo duże ilości cukru z jego spożywania powinny zrezygnować osoby chorujące na cukrzycę typu 2.
Inne opcje
Składniki
Składniki: syrop klonowy
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Kanada
Indeks glikemiczny: 54
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1100 kJ/ 260 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 65 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,01 g |
Komentarze 0