- Oczekiwanie na dostawę
- Syrop daktylowy
- Pochodzi z Zjednoczonych Emiratów Arabskich
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do słodzenia potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie butelka PET chroniące produkt
Opis
Syrop daktylowy oferowany w sklepie Go4taste.pl importowany jest ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, jednego z największych producentów syropu daktylowego na świecie. Powstaje z selekcjonowanych soczystych daktyli, które uprawiane są na tamtych obszarach.
Oferowany syrop skomponowany jest tylko i wyłącznie na bazie daktyli. Nie zawiera wzmacniaczy smaku, czy substancji zagęszczających.
Syrop daktylowy stanowi naturalną substancję słodzącą i jest zdrowym substytutem białego cukru. Oprócz naturalnej słodyczy zawiera również wiele cennych składników mineralnych i wartości odżywczych
Więcej informacji o syropie daktylowym znajduje się w naszym poradniku syrop daktylowy - właściwości.
Czym wyróżnia się nasz syrop daktylowy?
Produkowany na bazie naturalnych komponentów. Nasz syrop daktylowy powstaje w 100% na bazie pysznych, słodkich daktyli, które pochodzą z plantacji na Bliskim Wschodzie. W jego składzie znajdują się tylko i wyłącznie owoce daktylowca, co jest największym gwarantem jego jakości.
Wyśmienity smak i konsystencja. Syrop charakteryzuje się gęstą, kleistą konsystencją i ciemnym, intensywnym kolorem. Cechuje się mocnym, słodkim smakiem charakterystycznym dla owoców daktylowca, a także przyjemnym zapachem.
Cenne wartości odżywczych. Syrop daktylowy wykazuje się wieloma właściwościami odżywczym charakterystycznymi dla daktyli. Badania wskazują, że zawiera związki przeciwbakteryjne działające skuteczniej niż w miodzie. Wzmacnia układ odpornościowy. Więcej informacji na temat syropu do daktylowego: Syrop daktylowy i jego właściwości: https://go4taste.pl/blog/syrop-daktylowy-wlasciwosci-i-zastosowanie/.
Zamiennik miodu dla wegan i alergików. Syrop daktylowy to doskonały zamiennik miodu dla osób, które stosują dietę wegańską lub są uczulone na ten wyrób pszczeli.
Wszechstronne zastosowanie w kuchni. Syrop może być wykorzystywany w kuchni przy przygotowywaniu różnego rodzaju potraw zarówno tych słodkich, jak i bardziej pikantnych, a także w wypiekach. W wielu przypadkach można nim zastąpić cukier, a także miód.
Przechowywanie
Po otwarciu syrop daktylowy najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. W takich warunkach zachowa swoje walory przez kilka tygodni.
Zastosowanie
Syrop daktylowy to zdrowy zamiennik cukru i sztucznych słodzików. Często wykorzystywany jest w kuchni bliskowschodniej.
Można stosować go:
- do dosładzania herbaty i innych napojów;
- jako dodatek do wypieków i ciasteczek;
- jako słodką polewę do domowych naleśników;
- jako dodatek do owocowych i lodowych deserów.
Sprawdź: Jak stosować syrop daktylowy?
Inne opcje
Składniki
Składniki: syrop daktylowy.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Zjednoczone Emiraty Arabskie
Indeks glikemiczny: 54
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1306 kJ 312 kcal |
Tłuszcz | 0,01 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 75,69 g |
w tym cukry | 64,12 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 2,43 g |
Sól | 0,4 g |
Komentarze 0