New product
- Płatki kukurydziane, bez GMO, bez jonizacji
- Pochodzą z Polski
- Bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Płatki kukurydziane zyskują w naszym kraju coraz większą popularność. Przede wszystkim to jedno z najzdrowszych śniadań, najczęściej spożywane z mlekiem, choć mogą służyć także jako sucha przekąska.
Płatki z kukurydzy nie zawierają glutenu, są na liście wielu diet wegetariańskich.
Te płatki to bardzo pożywny początek każdego dnia. Z powodzeniem można je włączyć do codziennego menu.
Płatki kukurydziane stosowane są głównie jako baza pożywnych i smacznych śniadań. Dobrze sprawdzą się także w kuchni: jako dodatek do panierki kurczaka lub składnik ciast.
Te płatki można bez obaw przechowywać przez dłuższy czas w domu, o ile trzymane będą w zamkniętym szczelnie pojemniku, w suchym i zacienionym miejscu.
Do tej pory nie znaleziono żadnych istotniejszych przesłanek odnośnie tego, by kukurydza lub jej pochodne szkodziły komukolwiek.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Skład: łamana ziarno kukurydzy, cukier, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, emulgator: mono - diglicerydy kwasów tłuszczowych
Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 84
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość energetyczna | 1607 kJ/384 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 82 g |
w tym cukry | 5,9 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 8,6 g |
Sól | 2,00 g |
Zbioru fig dokonuje się dwukrotnie w ciągu roku, w czerwcu i wrześniu. Oto przepis na mięciutkie ciasteczka zbożowe bezglutenowe ze świeżych fig.
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.