- Płatki kukurydziane, bez GMO, bez jonizacji
- Pochodzą z Polski
- Bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Płatki kukurydziane zyskują w naszym kraju coraz większą popularność. Przede wszystkim to jedno z najzdrowszych śniadań, najczęściej spożywane z mlekiem, choć mogą służyć także jako sucha przekąska.
Płatki z kukurydzy nie zawierają glutenu, są na liście wielu diet wegetariańskich.
Te płatki to bardzo pożywny początek każdego dnia. Z powodzeniem można je włączyć do codziennego menu.
Zastosowanie
Płatki kukurydziane stosowane są głównie jako baza pożywnych i smacznych śniadań. Dobrze sprawdzą się także w kuchni: jako dodatek do panierki kurczaka lub składnik ciast.
Przechowywanie
Te płatki można bez obaw przechowywać przez dłuższy czas w domu, o ile trzymane będą w zamkniętym szczelnie pojemniku, w suchym i zacienionym miejscu.
Przeciwwskazania
Do tej pory nie znaleziono żadnych istotniejszych przesłanek odnośnie tego, by kukurydza lub jej pochodne szkodziły komukolwiek.
Inne opcje
Składniki
Składniki: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy ze słodu jęczmiennego, sól
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 84
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1569 kJ/375 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 80,9 g |
w tym cukry | 5,9 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 0,73 g |
Przepisy z tym produktem
-
Mięciutkie ciasteczka ze świeżymi figami
Zbioru fig dokonuje się dwukrotnie w ciągu roku, w czerwcu i wrześniu. Oto przepis na mięciutkie ciasteczka zbożowe bezglutenowe ze świeżych fig.
Komentarze 0