- -10%
- Płatki jaglane
- Pochodzi z polskich pól
- Bez konserwantów, bez glifosatu
- Do gotowania i przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Płatki jaglane powstają z ziarnach prosa poddanego procesowi gniecenia. Nie mają one wyrazistego smaku, ale za to charakteryzują się swoją chrupkością. Dzięki temu stanowią idealne uzupełnienie płatków muesli, jogurtów, sałatek.
Właściwości płatków jaglanych
- Płatki jaglane, które dostępne są w sklepie Go4taste.pl, są bardzo dobrym źródłem białka;
- Płatki jaglane warto oferować dzieciom. Mają one bowiem wiele składników pozytywnie wpływających na wzrost i rozwój;
- w naszym sklepie oferujemy płatki jaglane ze sprawdzonego źródła. W ich składzie znajdują się wyłącznie ziarna prosa, bez żadnych dodatków. Dzięki temu jest stuprocentowa gwarancja ich wysokiej jakości.
- zawierają błonnik,
- źródło beta-karotenu.
Więcej informacji o płatkach jaglanych znajduje się w naszym poradniku płatki jaglane - właściwości.
Jak jeść i do czego używać płatków jaglanych?
- sprawdzą się jako drugie śniadanie;
- można je dodać do budyniów, ciasteczek oraz batoników;
- składnik panierki do mięs;
- dodatek do muffinów czy naleśników.
Jakie płatki są najzdrowsze na śniadanie?
Jak przechowywać płatki jaglane?
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: płatki jaglane.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 40
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
| Wartość energetyczna | 1415 kJ/338 kcal |
| Tłuszcz | 3,3 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
| Węglowodany | 71,8 g |
| w tym cukry | 0,6 g |
| Błonnik | 2,0 g |
| Białko | 12,3 g |
| Sól | 0,01 g |

Komentarze 0