Fasola Jaś piękny - 500g

  • Fasola jaś piękny
  • Fasola Jaś piękny 500g opakowanie
Fasola jaś piękny Fasola Jaś piękny 500g opakowanie

- Fasola Jaś piękny

- Pochodzi z Polski

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów

- Do gotowania i przygotowania potraw 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Fasola biała Piękny Jaś należy do jednej z najpopularniejszych odmian fasoli białej w Polsce. To cenione warzywo strączkowe, z którego przygotujesz wiele tradycyjnych dań kuchni staropolskiej, w tym sycącą zupę grochową.

Nie bez powodu ta odmiana fasoli białej nosi przydomek "Piękny". Ziarna tej fasoli charakteryzują się pokaźnymi rozmiarami, nerkowatym kształtem i przede wszystkim jednolitym, białym kolorem. Wyglądają estetycznie i atrakcyjnie na talerzu, a także cechują się wyjątkowym smakiem, w którym wyczuwalne są delikatne słodkie nuty.

Fasola Piękny Jaś, podobnie jak większość odmian fasoli, stanowi również źródło cennych składników odżywczych. W ziarnach fasoli znajduje się stosunkowo duża dawka wartościowego i łatwo przyswajalnego białka roślinnego oraz błonnika. Spożywając fasolę, dostarczamy naszemu organizmowi witaminy B1 i B6, a także mikroelementy takie jak fosfor, cynk i magnez.

Fasola Piękny Jaś pakowana jest w szczelne opakowania z praktycznym zapięciem strunowym, co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania bez utraty świeżości produktu.

Dlaczego warto wybrać fasolę Jaś Piękny?

Uprawiana w Polsce. Fasola pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców, co gwarantuje wysoką jakość produktu.

Niski indeks glikemiczny i błonnik. Biała fasola (gotowana) ma indeks glikemiczny wynoszący 33, co klasyfikuje ją jako produkt o niskim IG. Jest bogata w błonnik, co sprzyja zdrowiu układu pokarmowego.

Popularna w diecie wegetariańskiej. Fasola Piękny Jaś jest naturalnie bezglutenowa, bez konserwantów, co czyni ją doskonałą dla wegan i wegetarian. Zawiera cenne białko roślinne.

Różnorodne zastosowania. Fasola idealnie nadaje się do zup, sałatek, sosów i gulaszy, co czyni ją wszechstronnym składnikiem w kuchni.

Zastosowanie fasoli Jaś Piękny

Fasolka doskonale nadaje się do większości potraw w kuchni tradycyjnej polskiej, szczególnie do przygotowania popularnej zupy grochowej. Duże ziarna sprawdzą się również w różnego rodzaju gulaszach oraz jako dodatek do zup. Idealna do łączenia z różnego typu mięsami pieczonymi czy smażonymi. Dodatkowo, można z niej przygotować wegańskie dania, takie jak kotleciki, pasty czy sałatki.

Przechowywanie

Fasolę Jaś Piękny należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od ciepła i wilgoci.

15,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: fasola Jaś piękny.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1203kJ/288 kcal
Tłuszcz 1,6 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 61,6 g
   w tym cukry 2,7 g
   Błonnik 15,7 g
Białko 21,4 g
Sól 0,05 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.