- Fasola malinka
- Pochodzi z Polski
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów
- Do gotowania i przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Wyjątkowa odmiana drobnej fasoli, która wyróżnia się nietuzinkowym wyglądem i dużą zawartością cennych składników odżywczych. Fasola Malinka doskonale nadaje się do różnych potraw - z powodzeniem przygotujesz z niej nie tylko tradycyjną fasolkę po bretońsku, ale także gulasze, pasty i fasolowe hummusy.
Czy wiesz, że fasola Malinka jest jedną z najmniejszych odmian fasoli na świecie? Pomimo swoich niewielkich rozmiarów zawiera pokaźny zastrzyk cennych składników odżywczych, w tym dużą ilość białka, które jest szczególnie cenne dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
Zróżnicowany skład fasoli, w którym znajdziemy oprócz białka również witaminy z grupy B oraz różnego rodzaju pierwiastki i mikroelementy, takie jak fosfor, potas, magnez, wapń oraz żelazo, czyni ją wyjątkowo sycącym i wartościowym składnikiem pożywienia. Wyróżnia się delikatną konsystencją i przyjemnym smakiem z lekką, słodką nutą, przez co doskonale komponuje się z wieloma składnikami.
Fasola pakowana jest w wytrzymałe opakowania foliowe typu doypack, zaopatrzone w zapięcie strunowe wielokrotnego użytku. Dzięki temu mamy pewność, że w trakcie przechowywania i transportu fasola zachowa wszystkie swoje wartości odżywcze. Wygodne zapięcie pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie pojemnika.
Co wyróżnia naszą fasolę Malinkę?
Pochodzi z Polski - od sprawdzonych polskich dostawców, dających pewność wysokiej jakości produktu.
Oryginalne kolorowe ziarna - oprócz smaku, będą stanowić ozdobę każdej potrawy.
Produkt naturalnie bezglutenowy - idealny dla osób z nietolerancją glutenu.
Wszechstronność w kuchni - fasola Malinka znajduje szerokie zastosowanie w wielu tradycyjnych potrawach polskich, a także w nowoczesnych przepisach kulinarnych.
Przygotowanie fasoli Malinki
Aby w pełni skorzystać ze wszystkich korzyści wynikających ze spożywania fasoli Malinki, należy ją odpowiednio przygotować. Przed rozpoczęciem gotowania fasola wymaga kilkugodzinnego namoczenia. Następnie gotujemy Malinkę w lekko osolonej wodzie przez około 1,5 godziny, aż ziarna zmiękną.
Zastosowanie
Fasola Malinka to produkt o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Ze względu na swój charakterystyczny smak można ją stosować do dań wytrawnych, obiadowych, a także na słodko. Idealnie nadaje się jako baza do przygotowania tradycyjnej fasolki po bretońsku, różnych typów gulaszu, leczo, a także wegańskich past i hummusów.
Przechowywanie
Fasolę Malinkę należy przechowywać w szczelnym opakowaniu w suchym miejscu, z dala od ciepła i wilgoci.
Inne opcje
Składniki
Składniki: fasola malinka.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1329 kJ/ 315 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 46,0 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Błonnik | 16,0 g |
Białko | 21,4 g |
Sól | 0,02 g |
Komentarze 0