- Fasola czerwona orzeł
- Pochodzi z Polski
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów
- Do gotowania i przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Czerwona fasola Orzeł będzie idealnym dodatkiem do tradycyjnych polskich dań, ale nie tylko. Doskonale sprawdzi się do popularnych zup i gulaszów, a także jako baza do słodkich wypieków. Jej unikalny wygląd wprowadzi również nieco urozmaicenia na talerzu. Poznaj wszystkie właściwości fasoli Orzeł.
Czerwona fasola to odmiana rośliny strączkowej, która uprawiana jest głównie na terenach Polski, ale również na Litwie. Ze względu na swój biało-czerwony kolor i charakterystyczną plamę na nasionach, która kojarzy się z naszym narodowym godłem, czyli orłem. Nazywana jest fasolą z orzełkiem lub fasolą patriotyczną.
Podobnie jak pozostałe fasole, cechuje się wysoką zawartością białka roślinnego. W 100 gramach zawiera aż 21 gramów białka, co jest doskonałą informacją dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej, potrzebujących zamienników dla białka zwierzęcego. Fasola czerwona Orzeł zawiera również cenne witaminy A, E, z grupy B oraz mikroelementy takie jak żelazo, magnez, fosfor i wapń.
Fasola pakowana jest w szczelne, wytrzymałe torebki foliowe typu doypack z zapięciem strunowym, dzięki któremu można wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie. Takie opakowanie gwarantuje, że fasola nie straci swoich właściwości zarówno w trakcie transportu, jak i przechowywania.
Co wyróżnia fasolę czerwoną Orzeł?
Uprawiana w Polsce - od sprawdzonych polskich dostawców, dających pewność wysokiej jakości produktu.
Unikalny kolor ziaren - przypominający orła, który wizualnie urozmaici każdy posiłek.
Produkt naturalnie bezglutenowy - może być spożywany przez osoby z uczuleniem na gluten lub nietolerancją.
Różnorodność zastosowań - może być stosowana zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych, w różnych wariantach i kombinacjach.
Jak przygotować fasolę czerwoną Orzeł:
Czerwona fasola Orzeł przed spożyciem musi być odpowiednio przygotowana. Pierwszym krokiem jest kilkugodzinne moczenie. Następnie gotujemy ją około półtorej godziny w lekko osolonej wodzie.
Zastosowanie fasoli czerwonej Orzeł:
Czerwona fasola Orzeł może być stosowana tak samo jak inna czerwona fasola. Ze względu na swój charakterystyczny łagodny smak z lekkimi słodkowymi nutami można ją stosować zarówno do dań wytrawnych, takich jak gulasze, zupy, jak i do przygotowania słodkich wypieków, np. brownie na bazie fasoli. Oprócz walorów smakowych wprowadza również walory wizualne - atrakcyjny wygląd fasoli będzie urozmaiceniem każdego dania.
Przechowywanie
Fasolę należy przechowywać w szczelnym opakowaniu w suchym miejscu, z dala od ciepła i wilgoci.
Inne opcje
Składniki
Składniki: fasola czerwona orzeł.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 23
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1203kJ/288 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 61,6 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 15,7 g |
Białko | 21,4 g |
Sól | 0,05 g |
Komentarze 0