- Ryż do sushi
- Oryginalny włoski
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów
- Do gotowania i przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Ryż do sushi różni się zdecydowanie od innych tradycyjnych ryżów. Przede wszystkim ma bardziej zaokrąglone ziarna i cechuje się większą kleistością. Po ugotowaniu ma słodkawy smak. Ten gatunek ryżu jest wykorzystywany do przygotowania najbardziej znanej, tradycyjne potrawy japońskiej - sushi.
Nasz ryż do sushi pochodzi z plantacji we Włoszech. Przechowywany jest w szczelnych i solidnych opakowaniach, dzięki czemu ryż zachowuje swoje walory smakowe. Każdy woreczek posiada praktyczną strunę, którą można otwierać i zamykać wielokrotnie.
Więcej informacji o ryżu do sushi znajduje się w naszym poradniku ryż do sushi - właściwości.
Zastosowanie
Ta odmiana ryżu przede wszystkim wykorzystywana jest w kuchni do przygotowania sushi. Dzięki wysokiej kleistości po ugotowaniu można z niego łatwo formować różne kształty. Ze względu na swój charakterystyczny słodki smak — dodaje się go do słodkich potraw np. puddingów.
Przeciwwskazania
Ryż do sushi nie wywołuje działań niepożądanych. Nie ma właściwości alergizujących.
Przechowywanie
Ryż do sushi najlepiej przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnym opakowaniu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: ryż .
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Włochy
Indeks glikemiczny: 45
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1574 kJ/370 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 81,7 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0