Miód leśny - 1,3kg z Roztocza

  • Miód leśny z połączenia miodu nektarowego i spadziowego
Miód leśny z połączenia miodu nektarowego i spadziowego

Miód leśny z połączenia miodu nektarowego i spadziowego.

- Pochodzi z Roztocza Lubelskie

- Wyprodukowano w Polsce

- Do bezpośredniej konsumpcji.

- Opakowanie szklane z zakrętką. 

Opis

Nektarowo-spadziowy miód leśny zawiera w sobie całe bogactwo i nieprzebrane aromaty roślin miododajnych, które zebrane zostały z lasów Roztocza. Pełen wartościowych składników odżywczych. Naturalny i zdrowy. Zachwyci swoje kubki smakowe!

Miód leśny, jak sama nazwa wskazuje, został wyprodukowany z pyłku i nektaru zbieranego przez pszczoły z dziewiczych terenów Puszczy Solskiej, w której zlokalizowana jest pasieka.

Wyróżnia się bogatym, delikatnym słodkim smakiem z wyczuwalnym korzennym aromatem zbliżonym do zapachu pszczelego wosku. Kolor zależy od kwiatów, z jakich był zbierany — od ciemnego do złotego bursztynu. 

Więcej informacji o miodzie leśnym znajduje się w naszym poradniku miód leśny - właściwości

Zastosowanie 

Miód leśny z powodzeniem można stosować jak pozostałe miody jedno- czy wielokwiatowe. 

  • Warto słodzić nim napoje, herbatę, kawę czy kakao. 
  • Doskonale sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i różnego typu wypieków. 
  • Idealny jako marynata do mięs i dodatek do sosów. 

Sprawdź: Jak przygotować miód, aby nie stracił cennych właściwości?

Przechowywanie

Miód należy przechowywać w szklanym słoiku. Najlepiej w suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.

48,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: miód nektarowy leśny.

Pochodzi z Roztocza Lubelskie

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1365 kJ/ 321 kcal
Tłuszcz 0,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 80 g
   w tym cukry 74 g
   Błonnik 0,0 g
Białko 0,3 g
Sól 0,0 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.