- Miód nektarowy z pól rzepakowych.
- Pochodzi z Roztocza Lubelskie
- Wyprodukowano w Polsce
- Do bezpośredniej konsumpcji.
- Opakowanie szklane z zakrętką.
Opis
Miód rzepakowy uwodzi kubki smakowe słodkim, charakterystycznym kwiatowym aromatem i smakiem. Trudno go pomylić z innym miodem. Doskonały jako dodatek do herbaty, lemoniady lub deserów.
Produkt sprzedawany w sklepie Go4taste.pl pochodzi z Roztocza- regionu słynącego z czystego powietrza i optymalnych warunków do wzrostu roślin.
Miód rzepakowy, jak sama nazwa wskazuje, powstaje w wyniku zapylania przez pszczoły dużej ilości kwiatów rzepaku. Wyróżnia się maślaną, żółtą barwą i lekko pieprzowym smakiem. Ze względu na wysoką ilość glukozy stosunkowo szybko ulega krystalizacji — jeszcze w pszczelich plastrach. Często występuje jako gęsta, biała masa o kremowej lub twardej i kruchej konsystencji.
Więcej informacji o miodzie rzepakowym znajduje się w naszym poradniku miód rzepakowy - właściwości.
Zastosowanie
- Niepowtarzalny profil smakowy i lekko pikantny smak miodu rzepakowego wprowadza wiele urozmaicenia do napojów.
- Doskonały, naturalny zamiennik cukru białego.
- Można dodawać go do letnich herbat, napojów czy lemoniad.
- Wybornie smakuje posmarowany na toście lub spożywany bezpośrednio.
Sprawdź: Jak przygotować miód, aby nie stracił cennych właściwości?
Przechowywanie
Miód rzepakowy należy trzymać w szczelnym, szklanym pojemniku w chłodnym, suchym pomieszczeniu. Chronić przed światłem słonecznym. Nie przechowywać w lodówce.
Inne opcje
Składniki
Składniki: miód nektarowy rzepakowy
Pochodzi z Roztocza Lubelskie
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1365 kJ/ 321 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 74 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0