- Miód faceliowy
- Pochodzi z Roztocza Lubelskie
- Wyprodukowano w Polsce
- Do bezpośredniej konsumpcji.
- Opakowanie szklane z zakrętką.
Opis
Pełny wartościowych składników odżywczych miód faceliowy zachwyca podniebienie słodkim, lekko cytrynowym smakiem. Dodaj go do herbaty, owsianki czy deserów a będziesz pełen energii przez cały dzień.
Miód faceliowy to rodzaj miodu odmianowego, który produkowany jest przez pszczoły z nektaru miododajnej facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Benth). Wyróżnia się słodkim, lekko kwaskowatym smakiem.
Miód faceliowy dostępny w Go4taste.pl pochodzi z dziewiczych i czystych terenów Roztocza, na którym panują doskonałe warunki do uprawy i wzrostu roślin. Masz pewność, że otrzymujesz naturalny miód najwyższej jakości.
Zastosowanie
Miód faceliowy, podobnie jak inne miody odmianowe, ma wszechstronne zastosowanie w kuchni.
- Dodaj go do herbaty, kawy czy innego zimnego lub ciepłego napoju. (Pamiętaj, że temperatura płynu nie może przekraczać 40 stopni, bo wtedy miód straci wszystkie swoje właściwości).
- Wykorzystaj miód faceliowy jako składnik do przygotowania grzanego piwa czy wina.
- Polej nim desery lodowe i owocowe.
- Posmaruj nim naleśniki lub pankejki
- Zastosuj w przepisie na ciasto np. miodownik czy piernik.
- Wykorzystaj do przyprawiania drobiu lub mięsa np. do żeberek, lub udek z kurczaka.
Sprawdź: Jak przygotować miód, aby nie stracił cennych właściwości?
Przechowywanie
Miód faceliowy należy trzymać w oryginalnym, szklanym opakowaniu. Produkt trzeba chronić przed światłem słonecznym. Nie przechowywać w lodówce.
Inne opcje
Składniki
Składniki: miód faceliowy
Pochodzi z Roztocza Lubelskie
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1365 kJ/ 321 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 74 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0