- Oczekiwanie na dostawę
- Maliny liofilizowane całe
- Pochodzi z Chin
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Nasze liofilizowane maliny zawierają 100% maliny — nic więcej! Owoce pozbawione są wody w specjalnym procesie liofilizacji, który nie wymaga stosowania konserwantów i słodzików. Maliny nie zawierają cukru, dlatego kupując je w naszym sklepie, będziesz cieszyć podniebienie jedynym w swoim rodzaju naturalnym słodko-kwaśnym smakiem świeżych malin. Owoce bez wątpienia będą pyszną przekąską w ciągu dnia.
Liofilizacja zachowuje wszystkie cechy maliny, od jej wartości odżywczej po kolor. Maliny liofilizowane mają jedną przewagę nad świeżymi - jest nią intensywność smaku. Liofilizacja usuwa wodę, ale zachowuje smak owoców, pozostawiając owoc w skoncentrowanej słodyczy.
Maliny liofilizowane możesz bez obaw jeść podczas diety odchudzającej. W 10 gramach produktu znajduje się mniej niż 40 kalorii.
Właściwości
Maliny liofilizowane oferują niezliczone korzyści zdrowotne.
- jedna szklanka malin zawiera 43% zalecanej dawki dziennej witaminy C oraz manganu i błonnika. Witamina C poprawia zdrowie oczu, mangan przyczynia się do zdrowia kości, a błonnik pomaga regulować trawienie i utrzymywać zdrowy układ odpornościowy;
- zawierają przeciwutleniacze, które niwelują stres oksydacyjny w komórkach, zmniejszają stany zapalne i wzmacniają układ odpornościowy;
- mają niski indeks glikemiczny, co oznacza że mogą być spożywane przez osoby chore na cukrzycę.
Więcej informacji o malinach liofilizowanych znajduje się w naszym poradniku maliny - właściwości.
Zastosowanie
Liofilizowane maliny można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów.
- uzupełnią smak chrupiących płatków zbożowych, płatków owsianych i gorących płatków śniadaniowych;
- świetnie sprawdzą się jako dodatek do naturalnych jogurtów, owocowych deserów i lodów;
- garść malin wrzucona do herbaty lub dzbanka zimnej wody nada jej malinowego aromatu;
- sprawdzą się również wypiekach, zwłaszcza jako składnik pysznych muffinek;
- najlepiej tę smaczną i zdrową przekąskę jeść prosto z opakowania.
Przechowywanie
Maliny liofilizowane najlepiej jest przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Zalecamy przechowywanie żywności w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.
Przeciwwskazania
Ze spożywania ich powinny zrezygnować osoby z alergią na te owoce. U osób uczulonych może pojawić się jedna z reakcji alergicznych jak: pokrzywka, trudności w oddychaniu, obrzęk twarzy, warg, języka lub gardła.
Inne opcje
Składniki
Składniki: maliny suszone.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Chiny
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 900 kJ/214 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 30,1 g |
w tym cukry | 30,1 g |
Błonnik | 29,3 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0