- Mak mielony i parzony, 100% mak gotowy nie wymaga mielenia
- Pochodzi z Czech
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania ciast i deserów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Mak mielony parzony 100% maku Świeżo zmielony, aromatyczny mak będzie doskonałą bazą do przygotowania słodkich wypieków i klasyków w kuchni jak kutia czy makowiec. Kupując nasz mak, nie musisz już męczyć się z mieleniem ziarenek. Mak jest gotowy do użycia od razu po wyjęciu z opakowania.
Mak, znajdujący się w ofercie naszego sklepu, przygotowany jest na podstawie najwyższej jakości składników. Został poddany wstępnej obróbce, wskutek której usunięta została z niego charakterystyczna goryczka. W efekcie w opakowaniu znajduje się świeżo zmielony i sparzony mak, który można zaraz po otworzeniu wykorzystać do przygotowania masy makowej. Produkt nie zawiera żadnych innych ulepszaczy ani dodatków. W opakowaniu znajduje się 100% maku.
Produkt pakowany jest szczelne, solidne torebki typu doypack, które wyposażone są w praktyczne zapięcie tak zwaną strunę. Szczelne opakowanie gwarantuje, że produkt będzie dobrze chroniony przed wpływem czynników atmosferycznych i przez to na długo zachowa świeżość.
Właściwości
Mak parzony, który dostępny jest w sklepie Go4taste.pl, jest bardzo dobrym źródłem białka.
Więcej informacji o maku mielonym znajduje się w naszym poradniku mak parzony - właściwości.
Czym wyróżnia się nasz mak parzony?
Produkt importowany z Czech. Mak, który oferowany jest w naszym sklepie, pochodzi z Czech - największego producenta maku w Europie. Czesi specjalizują się w produkcji maku, który spełnia najwyższe standardy jakościowe - wymagane przez Unię Europejską, i światowe rynki.
Oryginalny niepowtarzalny smak. Odmiany maku z Czech wyróżniają się oryginalnym, słodko-korzennym aromatem z lekkim posmakiem migdałów. Nadają każdej potrawie i wypiekom niepowtarzalnych walorów smakowych.
Doskonały wygląd i jakość. Mielony i parzony mak cechuje się optymalnym wyglądem i jednolitym kolorem ziarenek. Masa makowa ma wymaganą konsystencję i chrupkość.
Naturalny smak bez konserwantów. Masa makowa skomponowana jest tylko i wyłącznie w 100% z ziaren maku. Do jej produkcji nie zostały użyte żadne konserwanty. Masz pewność, że w swoich wypiekach wykorzystujesz tylko naturalny, świeży i czysty produkt. Parzenie maku pozbawia go charakterystycznej goryczki i pozostawia całą słodycz.
Gotowy do użycia. Zakup maku sparzonego to oszczędność czasu i pracy. Mak został dokładnie zmielony i sparzony, aby można go było od razu zastosować w kuchni. W ten sposób możesz go od razu wykorzystać np. do przełożenia makowca.
Zastosowanie
Mak niebieski ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, szczególnie do wszelkiego rodzaju wypieków oraz słodkości. Stosuj go do przygotowywania tradycyjnego makowca, a także wigilijnej kutii. Wykorzystaj mak do łazanek, rogalików, serników czy mazurków, a także innych słodkich ciast.
Sprawdź: Do czego wykorzystać mak parzony?
Przechowywanie
Przed otwarciem opakowania należy trzymać mak w suchym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu najlepiej trzymać mak zmielony w lodówce. Jeżeli chcemy go przechowywać przez dłuższy czas, wówczas najlepszym sposobem jest go zamrozić.
Przeciwwskazania
Nie ma szczególnych przeciwwskazań związanych ze spożywaniem maku. Warto jednak pamiętać, że jest on produktem wysokokalorycznym. Osoby przebywające na diecie, powinny ograniczać jego spożycie. Mak może również powodować interakcje z przyjmowanymi lekami. Z tego powodu przed jego spożyciem warto skonsultować się z lekarzem prowadzącym lub farmaceutą.
Inne opcje
Składniki
Składniki: mak parzony.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Czechy
Indeks glikemiczny: 35
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2230 kJ/ 531 kcal |
Tłuszcz | 41 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g |
Węglowodany | 4,3 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,01 g |
Komentarze 0