- -15%
- Duże jagody Goji suszone, intensywniejszy smak.
- Pochodzą z Chin
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Dostępne w naszym sklepie jagody goji to jaskrawoczerwone owoce, rozmiarów rodzynki. W swoim smaku przypominają nieco mniej słodką żurawinę.
Nasze jagody goji pochodzą z Chin, gdzie poddane zostały procesowi naturalnego suszenia. Z tego powodu nie zawierają konserwantów, w szczególności siarczanów. Owoce są odpowiednio zapakowane, w szczelne woreczki strunowe i tym samym zabezpieczone przed zniszczeniem. Dzięki temu nie tracą swoich cennych właściwości.
Jagody goji można spożywać na surowo bezpośrednio z opakowania lub dodawać je do sałatek, do jogurtu, do musli. Świetnie sprawdzają się jako zamiennik rodzynek w wypiekach.
Czym wyróżniają się nasze jagody goji?
Importowane z Chin. Nasze jagody goji pochodzą z żyznych i naturalnych plantacji w południowych Chinach znanych z produkcji najlepszych na świecie owoców. To gwarancja ich wyśmienitej jakości.
Naturalna produkcja wolna od konserwantów. Owoce wytwarzane są w naturalny sposób. Przy ich uprawie nie wykorzystuje się żadnych związków chemicznych - herbicydów, pestycydów ani nawozów. Jagody goji nie zawierają żadnych konserwantów.
Duże owoce. Jagody goji dostępne w naszym sklepie charakteryzują się większym rozmiarem (średnica 2 cm) i intensywniejszą słodyczą niż standardowe owoce tego gatunku.
Niepowtarzalny smak. Suszone jagody goji mają wyrazisty i charakterystyczny smak (pomiędzy żurawiną a wiśnią). Świetnie nadają się do dań na słodko, jak i na słono. Można je stosować w potrawach jako alternatywę do rodzynek.
Owoce o ponadprzeciętnym właściwościach.
Tradycyjna medycyna chińska nadaje jagodom goji wiele cennych właściwości, które zostały potwierdzone przez współczesne badania. Jagody goji m.in. wzmacniają układ odpornościowy.
Właściwości
Jagody Goji, które dostępne są w sklepie Go4taste.pl, wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Chcesz poczytać więcej o jagodach, zapoznaj się z naszym artykułem Jagody Goji - właściwości.
Zastosowanie
Jagody goji można spożywać jako przekąskę, w taki sam sposób jak np. rodzynki. W kuchni chińskiej suszone owoce są przed użyciem gotowane, a potem dodawane do zup, ryżu, wieprzowiny, kurczaka bądź miesza z warzywami.
Z jagód goji parzy się także wyśmienite napary.
Nie powinno się przyjmować więcej niż 5-12 gram jagód goji dziennie.
Przechowywanie
Suszone owoce jagód goji należy przechowywać w miejscu zacienionym i suchym, w szczelnym opakowaniu.
Przeciwwskazania
Osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe nie powinny przyjmować jagód goji. W przypadku stosowania innych leków lub chorowania na jakieś schorzenia należy skonsultować spożycie z lekarzem.
Również kobiety w ciąży i karmiące piersią nie mogą przyjmować tych owoców.
Inne opcje
Składniki
Składniki: jagody goji.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Chiny
Indeks glikemiczny: 65
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1657 kJ/396 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 22,3 g |
w tym cukry | 11,1 g |
Błonnik | 6,2 g |
Białko | 10,6 g |
Sól | 0,06 g |
Komentarze 0