- -15%
- Imbir kandyzowany kostki 8-10mm
- Pochodzi z Tajlandii
- Naturalnie bezglutenowe
- Do bezpośredniej konsumpcji, do przygotowania deserów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Aromatyczno-korzenny imbir to orzeźwiająca przekąska, która działa pobudzająco na organizm. Imbir oprócz wyrazistego i charakterystycznego smaku ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne.
Suszonym imbir kandyzowany w kostkach, który oferujemy w sklepie Go4taste.pl importowany jest z Tajlandii. Ta aromatyczna i orientalna przekąska przechowywana jest w wytrzymałych i szczelnych opakowaniach typu doypack. Torebki wyposażone są dodatkowe, praktyczne zapięcie strunowe, dzięki któremu możemy wielokrotnie zamykać i otwierać opakowanie. W tego typu woreczkach imbir zachowuje swój aromat, świeżość i cenne właściwości na długi czas. Suszony imbir w kostkach zawiera konserwujący środek dwutlenek siarki.
Jeżeli wolisz imbir bez cukru białego, wybierz imbir kandyzowany fruktozą.
Czym wyróżnia się nasz imbir kandyzowany?
Kawałki optymalnej wielkości. Kawałki imbiru kandyzowanego mają średnicę od 8 do 10 mm. Mogą być wykorzystywane zarówno jako dodatek do potraw, jak i jedzone jako słodka i lekko pikantna przekąska.
Intrygujące połączenie smakowe. Suszone kawałki kandyzowanego imbiru wyróżniają się interesującym połączeniem smakowym — słodyczy z pikantnym intensywnym smakiem imbiru. Jeżeli chcesz wprowadzić wiele ożywienia do potraw i deserów, wykorzystaj imbir kandyzowany w swojej kuchni.
Mocny smak. Specjalna obróbka imbiru kandyzowanego sprawia, że zachowuje on wiele swoich właściwości i charakterystyczny smak naturalnego korzenia. Nie trzeba dodawać go w dużych ilościach, aby uzyskać pożądany efekt.
Korzystny wpływ na organizm. Imbir kandyzowany zachowuje wiele właściwości świeżego imbiru. Działa odświeżająco i pobudzająco, a także zawiera przeciwutleniacze, które zmniejszają ryzyko stresu oksydacyjnego komórek. Więcej na ten temat przeczytasz w artykule: Imbir i jego właściwości https://go4taste.pl/blog/imbir-i-jego-wlasciwosci/
Wydajne duże opakowanie. Imbir kandyzowany sprzedawany jest w dużych pojemnościach. W związku z tym bez obaw możesz dodawać go do wszelkiego rodzaju wypieków i potraw, a również spożywać solo jak orzeźwiającą przekąskę. Z pewnością starczy ci na dłużej.
Więcej informacji o imbirze znajduje się w naszym poradniku imbir - właściwości.
Zastosowanie
-
imbir w kawałkach doskonale smakuje spożywany na surowo prosto z opakowania.
-
można go stosować w wypiekach - piernikach, ciasteczkach korzennych;
-
dodaje aromatycznego i wyrazistego smaku konfiturom i kompotom;
-
można wykorzystać go do przygotowywania rozgrzewających herbat w sezonie jesienno-zimowym;
-
stanowi aromatyczny dodatek do grzanego wina i piwa.
Przechowywanie
Imbir w kawałkach należy przechowywać w temperaturze pokojowej, najlepiej w szczelnym pojemniku w suchym miejscu. Chronić przed słońcem
Przeciwwskazania
Z jedzenie imbiru powinny zrezygnować osoby cierpiące na schorzenia układu pokarmowego (wrzody żołądka, dwunastnicy, refluks). Spożywanie imbiru powinny ograniczyć też kobiety w ciąży.
Inne opcje
Składniki
Składniki: imbir suszony, cukier, dwutlenek siarki.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne, inne orzechy i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1397 Kj/334 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 75 g |
Błonnik | 2,0 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0