New product
- Chipsy bananowe chrupiące i słodkie
- Pochodzą z Filipin
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Bez glutenu, bez konserwantów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
- Gwarancja smaku
- Indeks glikemiczny chipsów bananowych 65
Chrupiące chipsy bananowe delikatnie słodzone cukrem trzcinowym. Nasze chipsy bananowe mają naturalny smak banana, nie są zbyt słodkie, są chrupkie. Dzięki dodatku oleju kokosowego, mają piękny i apetyczny złoty kolor. Większość chipsów w opakowaniu ma kształt pełnych krążków banana.
Chipsy bananowe w naszym sklepie pochodzą z Filipin, nie zawierają żadnych konserwantów. Pakowane są w woreczek chroniący produkt przed światłem. Woreczek posiada praktyczne zamykanie strunowe. Dzięki suszeniu mogą być one przechowywane jeszcze dłużej.
Chipsy bananowe w formie suszonych plastrów owocu można jeść od razu z opakowania albo pokruszyć i potraktować jako dodatek do mięs i sałatek. Są wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych przekąsek słodkich i słonych, zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Chipsy bananowe są odpowiednie w dietach wegańskich, wegetariańskich, bezglutenowych i bezmlecznych.
Banany dodatkowo pozytywnie wpływają na zdrowie. Są cennym źródłem potasu i błonnika. Zawierają również spore ilości innych witamin i minerałów takich jak: wapń, żelazo, witaminy C i K. Naturalny cukier banana sprawia, że banan to przekąska, która daje dużą dawkę energii, szczególnie po wysiłku.
Przede wszystkim chipsy bananowe to znakomita przekąska, dodająca dużo energii i siły. Pokruszone dodadzą charakterystycznego i wyrazistego smaku daniom mięsnym i sałatkom. Można je dodać również do wszelkich jogurtów czy owsianek.
Chipsy bananowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Diabetycy nie powinni sięgać po banany i produkty, które z nich powstały, z uwagi na wysoki indeks glikemiczny (IG: 65).
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Skład: banany suszone, cukier trzcinowy, olej kokosowy.
Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.
Kraj pochodzenia: Filipiny
Indeks glikemiczny: 65
Wartość energetyczna | 2173 kJ/519 kcal |
Tłuszcz | 33,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 28,97 g |
Węglowodany | 58,40 g |
w tym cukry | 35,34 g |
Białko | 2,34 g |
Sól | 0,015 g |
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.