Truskawki liofilizowane plastry 50g

New product

Truskawki liofilizowane cena plastry 50g Expand

- Truskawki liofilizowane plastry

- Pochodzi z Chin

- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji

- 100% naturalne, bez konserwantów, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny truskawek 25 

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

15,00 zł

brutto

Opis produktu

Smaczne, zdrowe i chrupiące liofilizowane truskawki zawierają w sobie naturalną słodycz. Wynika to z tego, że w trakcie procesu suszenia tzw. liofilizacji nie są dodawane do nich substancje słodzące ani konserwujące. Plasterki truskawek bez dodatku cukru są doskonałą i zdrową przekąską o każdej porze dnia. 

Podczas liofilizacji usuwa się większość zawartości wody w owocach, jednak kształt, kolor i ogólna struktura owoców są zwykle zachowywane. Owoce liofilizowane, takie jak truskawki, mogą również zachować swój naturalny smak, więc nie trzeba stosować żadnych sztucznych dodatków ani cukrów. 

Liofilizowane truskawki w plastrach można z powodzeniem spożywać na diecie odchudzającej. W 10 gramach produktu znajduje się jedynie 31 kalorii i pełne 3 gramy wypełniającego brzuch błonnika.

 

Właściwości

Truskawki liofilizowane zachowują wiele cennych właściwości z owoców świeżych. 

  • witamina C zawarta w truskawkach wspiera działanie układu odpornościowego, a jako naturalny antyoksydant niweluje wolne rodniki, zapobiegając w ten sposób rozwojowi choroby nowotworowej;
  • błonnik pomaga regulować proces trawienia i utrzymać niski poziom cholesterolu. Spożycie błonnika może również obniżyć ryzyko chorób serca i raka jelita grubego;
  • zawarty w liofilizowanych truskawkach wapń wzmacnia kości i zęby, a także reguluje pracę mięśni;
  • żelazo, które również znajduje się w truskawkach liofilizowanych, wspomaga procesy krwiotwórcze, biorąc czynny udział w zapobieganiu anemii.

  

Zastosowanie

Liofilizowane truskawki można jeść na wiele sposobów.

  • garść truskawek warto wrzucić do jogurtów, domowej roboty musli czy owsianki;
  • można je dodawać do wszelkiego rodzaju wypieków — ciast i babeczek;
  • doskonale sprawdzą się jako składnik deserów owocowych i lodów;
  • dopełnią smak niejednej sałatki owocowej lub owocowo-warzywnej;
  • poszatkowane i pokruszone truskawki można wykorzystać jako smaczną posypkę do wypieków i deserów;
  • najprościej jeść je prosto z opakowania.

Przechowywanie

Truskawki  liofilizowane najlepiej jest przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Zalecamy przechowywanie żywności z dala od słońca i wilgoci  w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.

 

Przeciwwskazania

Z jedzenia truskawek liofilizowanych powinny zrezygnować osoby, które są na nie uczulone. Objawami alergii pokarmowej są pokrzywki i biegunki. Truskawek liofilizowanych nie powinny spożywać osoby z nadwrażliwością na salicylany, ponieważ owoce te zwierają duże ich ilości.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Truskawki liofilizowane plastry 50g

Truskawki liofilizowane plastry 50g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: truskawki suszone.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Indeks glikemiczny: 25

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1256 kJ/396 kcal
Tłuszcz3,7 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany50,9 g
   w tym cukry50,6 g
   Błonnik15,1 g
Białko7,6 g
Sól0,03 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.