- Prażone pestki słonecznika łuskane w karmelu.
- Pochodzą z Bułgarii
- Zdrowa, słodka i smaczna przekąska.
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw, ciast i deserów.
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Pyszne, kruche nasiona słonecznika oblane słodkim karmelem to przekąska, którą można chrupać bez końca. Słonecznik w karmelu to również doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju ciast i deserów.
Nasiona słonecznika zanurzone w słodkim karmelu importowane są z Bułgarii. Ta wyśmienita przekąska zawiera błonnik, białko i wiele cennych składników odżywczych.
Nasiona słonecznika oblewane są karmelem, gotowane, a następnie pieczone w określonej temperaturze. W ten sposób powstaje smakowita przekąska o wyjątkowej konsystencji i chrupkości.
Nasiona przechowywane są w szczelnych i solidnych w torebkach typu doypack, które wyposażone są w praktyczną strunę. W takim opakowaniu słonecznik w karmelu na długo utrzymuje swoje wyjątkowe walory smakowe.
Czym wyróżnia się nasz słonecznik w karmelu?
Duże i pełne nasiona słonecznika
Nasiona słonecznika pochodzą z wyselekcjonowanych upraw, dlatego cechują się regularnymi kształtami i wielkością. Doskonałe do chrupania na co dzień.
Mocny, przyjemny zapach i karmelowy smak
Nasiona słonecznika zachwycają wyjątkowym, wędzonym i słodkim smakiem. Świetna propozycja dla osób, które lubią oryginalne orzechowo-karmelowe połączenia smaków.
Doskonałą chrupkość
Nasiona słonecznika są gotowane na parze i pieczone dla uzyskania chrupiącej konsystencji. Jedzenie ich to sama przyjemność.
Więcej informacji o nasionach słonecznika znajduje się w naszym poradniku słonecznik - właściwości.
Zastosowanie kuchni
Słonecznik w karmelu to przekąska, którą z powodzeniem można jeść bezpośrednio z opakowania, ale również dodać do różnego typu deserów.
- wybornie smakują wrzucone do porannej owsianki lub śniadaniowego musli;
- nasiona słonecznika warto wsypać do naturalnego jogurtu;
- dodadzą chrupkości i słodkiego, karmelowego smaku sałatkom owocowym i warzywnym;
- można je dodać do różnego typu deserów lodowych jako oryginalną posypkę.
Przechowywanie
Słoneczniki w karmelu należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Wówczas na długo zachowują swoje właściwości.
Inne opcje
Składniki
Składniki: Słonecznik prażony (79%), cukier (20%), syrop glukozowy (1%)
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Bułgaria
Indeks glikemiczny:
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2517 kJ/ 605 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g |
Węglowodany | 42 g |
w tym cukry | 32 g |
Błonnik | 8,5 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0