- Oczekiwanie na dostawę
- Moringa olejodajna, liście suszone krojone.
- Pochodzi z Indii
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania herbat i naparów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Suszone liście moringi należą do superfoods, czyli kategorii produktów spożywczych, które uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Liście są często uważane za najcenniejszą część rośliny. Odznaczają się wyjątkowymi właściwościami — są bogate są składniki odżywcze, dlatego stanowią ważny dodatek do zdrowej diety. Można je wykorzystać do parzenia zdrowej herbaty lub dodawać do sałatek i sosów.
Drzewo moringa w wielu kulturach znane jest również pod nazwą drzewo cudów. To wyjątkowa roślina, której praktycznie każda część (liście, owoce, sok, olej, korzenie, kora, nasiona, strąki itd.) wykorzystywana jest do zastosowań leczniczych. Moringa pierwotnie występowała na obszarach Azji, Afryki i Ameryki Południowej.
Nasze suszone liście moringi wyróżniają się wysoką zawartością składników odżywczych.
Więcej informacji o liściach moringi znajduje się w naszym poradniku moringa - właściwości.
Wytwarzane są w sposób naturalny. Suszone są powoli w niskich temperaturach, co pomaga zachować delikatne związki.
Suszone liście moringi pakowane są w szczelne i solidne torebki typu doypack z praktycznym zapięciem strunowym. W tego typu opakowaniu liście moringi zachowują swoje walory smakowe i odżywcze.
Czym wyróżniają się suszone liście moringi?
Nie zawierają konserwantów.
W naturalnym procesie wytwarzania i suszenia liści moringi nie są dodawane żadne ulepszacze i konserwanty. Masz pewność, że otrzymujesz w 100% organiczny produkt, który pełny jest wartościowych składników.
Oferują charakterystyczny smak.
Napar przygotowany z liści moringi przypomina w smaku herbatę matcha. Jej smak jest wyraźnie zielony, ziołowy, słodko-gorzki i nieco ziemisty.
Wszechstronne w zastosowaniu.
Suszone liście moringi można stosować podobnie jak liście świeże. Mają one bardzo różnorodne zastosowanie w kuchni. Można je wykorzystywać do przygotowywania naparów i herbat, a także dodawać do sosów, zup czy mięs.
Zastosowanie w kuchni
Suszone liście moringi mają wszechstronne zastosowanie, szczególnie wykorzystywane są w kuchni indyjskiej. Można je stosować dokładnie w ten sam sposób, w jaki używane są liście świeże. Suche liście moringi nie powinny być zbyt długo gotowane, ponieważ stracą swoje walory i cenne składniki. Najlepiej nie przekraczać 5 minut gotowania lub w ogóle ich nie gotować (tylko parzyć).
- Do przygotowania herbaty. Z suszonych liści moringi można przygotować zdrowy i wartościowy napój na gorąco lub na zimno. Po wypiciu liście mogą być również jedzone.
- Dodatek do sałatek. Pokruszone liście moringi można dodać do wszelkiego rodzaju sałatek. Wzbogacą je charakterystycznym smakiem, a także wartościami odżywczymi.
- Do warzyw na patelnię. Dodaj moringę jako przyprawę do warzyw smażonych na patelni.
- Dodatek do mięsa. Jeżeli chcesz wzbogacić dania o charakterystyczny, zielony, ziołowy aromat, dodaj moringę do dań z kurczaka, ryb, krewetek pod koniec cyklu gotowania.
Przeciwwskazania
Liście moringi stosowane w odpowiednich ilościach są bezpieczne i stanowią wartościowy dodatek do diety. Przed wprowadzeniem do menu warto skonsultować się z lekarzem.
Przechowywanie
Suszone liście moringi powinny przechowywane być w szczelnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: liście moringa.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Indie
Sposób użycia: 1 łyżeczka liści moringi zalać szklanką wrzątku. Parzyć pod przykryciem przez ok. 10 minut. Zaleca się pić napar dwa razy dziennie.
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 0,0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0