- Oczekiwanie na dostawę
- Białko z ryżu
- Pochodzi z Chin
- Do przygotowania ciepłych i zimnych potraw oraz napojów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Białko ryżowe to roślinna, wegańska alternatywa dla białka zwierzęcego. Stanowi cenne źródło niezbędnych aminokwasów i pomaga w budowie masy mięśniowej.
Produkt dostępny w sklepie go4taste.pl ma formę sypkiego, drobnego proszku. Białko wytwarzane jest w naturalny sposób. Nie zawiera żadnych dodatkowych konserwantów. Powstaje w wyniku zmielenia ziaren ryżu a następnie poddania ich działaniu enzymu, który oddziela skrobie, czyli węglowodany od białka.
Uznawane jest za białko średnio strawne. W swoim składzie zawiera aż 80% białka.Ze względu na to, że powstaje tylko i wyłącznie ziarenek ryżu jest w jego składzie nia ma alergenów.
Białko ryżowe jest stosunkowo szybko trawione i metabolizowane w organizmie. Z tego powodu idealnie nadaje się do regeneracji po treningu. Sprzedawane jest w szczelnym i solidnym opakowaniu z zapięciem strunowym, które jest gwarancją utrzymania wysokiej jakości i walorów smakowych i odżywczych.
Właściwości
Białko z ryżu, które dostępne jest w sklepie Go4taste.pl, wyróżnia się wysoką zawartością białka.
Więcej informacji o białku ryżowym znajduje się w naszym poradniku białko ryżowe - właściwości.
Czym wyróżnia się nasze białko z ryżu?
Wysoka zawartość białka. Produkt wyróżnia się wysoką zawartością białka zawierającego najważniejsze aminokwasy. Doskonale najlepiej uzupełnia niedobory białka w diecie.
Łatwo przyswajalne. Z uwagi na wysoką biodostępność i wchłanialność białko ryżowe stosunkowo łatwo się trawi i jest łatwo przyswajalne dla organizmu. Nie występują po nim wzdęcia, gazy, skurcze i dolegliwości trawienne.
Przyjemna do spożycia konsystencja. Tekstura i smak białka ryżowego jest delikatniejsza niż białka sojowego czy serwatkowego. Poza tym dobrze łączy się z innymi proszkami białkowymi (można zrobić mieszanki). W efekcie przygotujesz z niego smaczne, zdrowe i pożywne napoje.
Hipoalergiczne. Białko ryżowe nie zawiera alergenów typowych dla sproszkowanych białek serwatkowych i sojowych. Z tego względu jest to doskonały wybór dla osób, które mają reakcje uczuleniowe na produkty mleczne jak serwatka czy soja, a także mają nietolerancję na jajka.
Zapewnia szybką regenerację mięśni. Białko ryżowe to doskonały suplement diety, który pozwala na szybką regenerację mięśni po intensywnym treningu. Białko ryżu zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów i białek, których nasz organizm potrzebuje do regeneracji mięśni.
Pomaga spalić tłuszcz. Pokarmy o wysokiej zawartości białka, takie jak białko z ryżu, wywołują efekt termiczny, w wyniku którego organizm wytwarza ciepło i spala więcej kalorii przez wiele godzin po jedzeniu. Z tego powodu pomaga nam skutecznie kontrolować wagę i tracić niechciane fałdy tłuszczu.
Przeciwwskazania
Nie ma szczególnych przeciwwskazań związanych ze spożywaniem białka ryżowego. Nie należy jednak przekraczać jego zalecanej dziennej dawki. Zaleca się spożywanie około 2 łyżek stołowych białka.
Przechowywanie
Białko ryżowe powinno być przechowywane w szczelnym opakowaniu. W suchym i ciemnym miejscu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: białko z ryżu
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób użycia:
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1606 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany | 0,7 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 80,8 g |
Sól | 0,47 g |
Komentarze 0