- Oczekiwanie na dostawę
- Białko dyniowe
- Pochodzi z Niemiec
- Do przygotowania ciepłych i zimnych potraw oraz napojów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Białko z dyni to doskonała, roślinna alternatywa dla popularnych odżywek białkowych. Jest bezmleczne, łatwo przyswajalne, lekkostrawne i przyjazne weganom. Zalecane jest szczególnie sportowcom oraz wszystkim prowadzącym aktywny tryb życia.
Białko roślinne wytwarzane jest z pestek dyni. To produkt naturalny. Nie zawiera alergenów ani żadnych konserwantów.
Charakteryzuje się niepowtarzalną kompozycją smaków oraz zawartością składników odżywczych. Białko ma postać drobno zmielonego sypkiego w proszku, który zawiera 50% białka.
Białko z pestek dyni sprzedawane jest w solidnych, wytrzymałych, torebkach typu doypack, które wyposażone są w praktyczne zapięcie strunowe. W ten sposób proszek zachowuje długo swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Czym wyróżnia się nasze białko dyniowe?
Wysokiej jakości białko roślinne. Białko z pestek dyni zapewnia wszystkie naturalne zalety nasion, stanowiąc naturalny dodatek białka roślinnego do diety.
Doskonałe dla osób z nietolerancją glutenu i białka mleka krowiego. To suplement diety, który sprawdzi się szczególnie dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać ani glutenu ani białka mleka krowiego. Białko dyniowe stanowi zdrowe i naturalne źródło białka w diecie.
Rozwiązanie dla osób aktywnych i wegetarian. Doskonałe dla wszystkich osób, które preferują dietę wysokobiałkową, a także nie spożywają produktów odzwierzęcych. Stanowi idealne uzupełnienie dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Sycący suplement diety. Białko ze względu na swój unikalny skład i zawartość błonnika po spożyciu pozostawia wrażenie sytości przez dłuższy czas. W związku z tym idealnie nadaje się do suplementacji w trakcie diety odchudzającej.
Właściwości
- wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiadają również wysoka zawartość białka.
Więcej informacji o białku dyniowym znajduje się w naszym poradniku białko z pestek dyni - właściwości.
Zastosowanie
Dzienna zalecana porcja białka roślinnego z pestek dyni to około dwie łyżki.
-
Można go dodawać do spożywanych w ciągu dnia pokarmów.
-
Najlepiej sprawdzi się jako składnik koktajli odżywczych, ale również można go wkomponować we wszelkiego rodzaju wypieki.
-
Warto je dodać do porannej owsianki, musli, jogurtów naturalnych jak również dań obiadowych.
Przeciwwskazania
Nie ma szczególnych przeciwwskazań związanych ze spożywaniem białka z pestek dyni. Nie należy jedynie przekraczać zalecanej dziennej dawki tego suplementu diety.
Przechowywanie
Białko z pestek dyni należy przechowywać w szczelnym, solidnym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu. Dzięki temu zachowuje ono wszystkie swoje walory odżywcze i właściwości.
Inne opcje
Składniki
Składniki: białko dyniowe
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Niemcy
Sposób użycia:
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1476 kJ/351 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
Węglowodany | 15 g |
w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 50 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0