- Syrop imbirowo-cytrynowy słodzony miodem
- Produkt pasteryzowany
- W składzie tylko naturalne produkty - 100% sok z cytryny, bez dodatku kwasku cytrynowego.
- Wyprodukowano w Polsce
- Do słodzenia potraw, musli lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie szklane z zakrętką.
Opis
Pyszny, rozgrzewający syrop imbirowo cytrynowy na miodzie zapewni nie tylko wyborny smak. To sposób na wzmocnienie odporności całej rodziny. Dodaj go do gorącej herbaty, koktajli i ciesz się jego naturalnym smakiem i prozdrowotnym działaniem.
Sok z imbiru, cytryny i miodu to kompozycja, po którą sięgać powinniśmy szczególnie w sezonie grypowym i infekcyjnym. Wyróżnia się naturalnym, intensywnym smakiem i działaniem rozgrzewającym. Składniki zawarte w imbirze, cytrynie i miodzie działają ponadto bakteriobójczo, przeciwwirusowo i wpływają na wzmocnienie naszej odporności.
Więcej informacji o właściwościach syropu z imbiru, znajdziesz w artykule: Syrop z imbiru - właściwości.
Syrop wyprodukowany został przy wykorzystaniu naturalnych składników. Nie zawiera żadnych konserwantów i sztucznych dodatków. Sprzedawany jest w szczelnej i wygodnej butelce z nakrętką.
Czym wyróżnia się nasz sok imbirowo cytrynowy ?
Naturalny smak.
Podstawowym składnikiem syropu jest naturalny wyciąg z kłącza imbiru. Produkt wyróżnia się intensywnym, wyrazistym aromatem i smakiem. Masz pewność, że spożywasz pełnowartościowy i zdrowy produkt.
Cenne wartości odżywcze i działanie.
Wyciąg z kłącza imbiru, który jest jednym z komponentów syropu, dostarcza wielu wartościowych składników odżywczych, w tym witamin. Dodany do gorących napojów działa cudownie rozgrzewająco. Picie syropu to doskonały i przyjemny sposób na wzmocnienie odporności szczególnie w czasie jesienno-zimowym.
Naturalny skład i kontrolowany proces produkcji.
Proces produkcji syropu bazuje na naturalnych składnikach i tradycyjnych recepturach. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, chemicznych ulepszaczy czy barwników. Syrop jest pasteryzowany w niższych temperaturach (nie jest gotowany!), dlatego na długo zachowuje pełnię aromatów. To zdrowy produkt, który możesz bez obaw spożywać ze swoją rodziną.
Zastosowanie w kuchni
Syrop imbirowo cytrynowy na miodzie to pyszne i aromatyczne uzupełnienie napojów, potraw i deserów.
- Sprawdzi się jako dodatek do gorącej herbaty na chłodne zimowe wieczory.
- Można go również stosować solo, w połączeniu z zimną i gorącą wodą, np. do koktajli.
- Idealny jako polewa do deserów, naleśników, racuchów czy gofrów.
- Można dosłodzić nim musli, owsiankę czy ryżowe puddingi.
Sprawdź: Jak stosować syrop z imbiru?
Na dnie butelki znajduje się naturalny osad. Z tego powodu przed zastosowaniem należy nią wstrząsnąć
Inne opcje
Składniki
Składniki: wyciąg z kłącza imbiru 60%, miód, sok z cytryny 10%
Produkt pasteryzowany.
Osad jest zjawiskiem naturalnym. Należy wstrząsnąć przed użyciem.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 ml
Wartość energetyczna | 706 kJ/166 kcal |
Tłuszcz | 0,04 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 32 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0