Daktyle Deri świeże - 500g

New product

Daktyle Deri świeże - 500g Expand

- Daktyle Derii świeże i słodkie, około 9 g, z pestkami

- Pochodzą z Izraela

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw

- Bez konserwantów, bez siarki, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny daktyli 70

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

19,00 zł

brutto

Opis produktu

To miękkie, słodkie i mięsiste daktyle, które wyglądają jak ziarna kakaowca. Stanowią doskonałą energetyczną, zdrową przekąskę w ciągu dnia. 

Daktyle Deri to odmiana, która uprawiana jest między innymi w Izraelu i Iraku. Daktyle Deri są podłużne, mniejsze niż daktyle Medjool, nieco ciemniejsze, słodsze i bardziej miękkie niż daktyle Deglet Nour. Wyróżniają się miękką konsystencją, słodkim smakiem z nutą wanilii. Mają maślany miąższ i ciemnobrązową skórę.

Importowane są z Izraela w formie mrożonej i pakowane w szczelne i solidne torebki typu doypack, które gwarantują świeżość i zachowanie walorów smakowych produktu. Torebki zaopatrzone są też w praktyczne zapięcie strunowe wielokrotnego użytku.

 

Właściwości

  • są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, który poprawia perystaltykę dolnych elementów układu pokarmowego, poprawia skuteczność procesów metabolicznych i ułatwia wypróżniania u osób z zaparciami;
  • cenne źródło potasu, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego, a także obniża wartość ciśnienia tętniczego;
  • zawierają żelazo, które bierze udział w produkcji czerwonych krwinek, hemoglobiny i transporcie tlenu w organizmie;
  • zawierają kwas foliowy, który ma działanie krwiotwórcze, a także jest niezbędny prawidłowy rozwoju płodu;
  • są bogate w witaminy z grupy B, które m.in. zapewniają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

 

Zastosowanie w kuchni

  • słodki, ale niezbyt mdły, bogaty smak daktyli Deri sprawia, że ​​nadają się też do pikantnych przepisów;
  • można je wrzucić do porannej owsianki, płatków śniadaniowych czy kaszy;
  • sprawdzą się jako dodatek do deserów lodowych i owocowych sałatek.

 

Przechowywanie

Daktyle Deri należy przechowywać w chłodnym miejscu, w szczelnym pojemniku. Aby zachowały świeżość na dłużej, warto umieścić je w lodówce.

Przeciwwskazania

Daktyle Deri charakteryzują się stosunkowo wysokim indeksem glikemicznych, z tego powodu nie powinny być spożywane przez diabetyków. Spożywanie daktyli w nadmiernych ilościach może też wzmocnić bóle migrenowe, a także powodować wzdęcia.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Daktyle Deri świeże - 500g

Daktyle Deri świeże - 500g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: daktyle.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Izrael

Indeks glikemiczny: 70

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1252 kJ/295 kcal
Tłuszcz0,2 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany68 g
   w tym cukry68 g
   Błonnik4,0 g
Białko3,3 g
Sól0,01 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.