- Oczekiwanie na dostawę
- Cukier kokosowy
- Pochodzi z Indonezji
- Bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Cukier kokosowy to godny zamiennik cukru białego. Proces jego pozyskiwania koncentruje się na wysuszeniu słodkiej wydzieliny palm kokosowych.
Cukier kokosowy dostępny w naszym sklepie wytwarzany jest w Indonezji. Sprzedawany jest w solidnych foliowych woreczkach, które posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Woreczki doskonale chronią produkt, zapobiegając utracie cennych wartości.
Cukier kokosowy to świetna alternatywa dla zwykłego cukru buraczanego. Nie tylko jest bardzo smaczny, ale także zawiera dodatkowe substancje odżywcze. Można stosować go do słodzenia deserów i domowych wypieków.
Cukier kokosowy to substancja słodząca, która jednak zawiera bardzo niski indeks glikemiczny na poziomie 35. Sprawia to, że mogą go stosować diabetycy, którzy chcą ustabilizować poziom cukru we krwi. Zawarte w cukrze kokosowym enzymy sprawiają, że jest on długo wchłaniany przez organizm i nie ma niebezpieczeństwa nagłego skoku cukru we krwi.
Kupując cukier kokosowy dostępny w naszym sklepie, kupuje się jednocześnie pewność jego czystości i naturalnego składu, bez żadnych dodatków.
Właściwości
- niski indeks glikemiczny (35) sprawia, że nadaje się bardziej dla diabetyków niż zwykły biały cukier;
- zawarte w nim enzymy sprawiają, że jest on długo wchłaniany przez organizm i nie ma niebezpieczeństwa nagłego skoku cukru we krwi.
Więcej informacji o cukrze kokosowym znajduje się w naszym poradniku cukier kokosowy - właściwości.
Zastosowanie
Dzięki karmelowo-kokosowemu smakowi świetnie sprawdza się jako dodatek do kawy czy ciast. Można go stosować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale komponuje się z drinkami, koktajlami i sokami. Stosuje się go w takiej samej dawce jak zwykły cukier.
Przechowywanie
Cukier kokosowy przechowywać należy w zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu.
Przeciwwskazania
Nie ma żadnych realnych przeciwwskazań odnośnie stosowania cukru kokosowego, prócz tych, które występują przy stosowaniu zwykłego cukru białego.
Inne opcje
Składniki
Skład: cukier kokosowy.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Indonezja
Indeks glikemiczny: 35
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1598 kJ/382 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 93,4 g |
w tym cukry | 91,5 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0