Babka jajowata łuska 70% błonnika - 500g

  • Babka jajowata cena łuska 500g
  • Babka jajowata gdzie kupić łuska 500g
  • Babka jajowata cena łuska 500g
Babka jajowata cena łuska 500g Babka jajowata gdzie kupić łuska 500g Babka jajowata cena łuska 500g

- Babka jajowata łuski świeża, wysoka ilość błonnika

- Pochodzi z Indii

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Łupiny babki jajowatej to cenne zioło o wielu leczniczych właściwościach. Babka jajowata ma łupinę bogatą w związki śluzowe. Zawierają one wiele naturalnego błonnika, o działaniu zbliżonym do siemienia lnianego oraz otrębów owsianych. 

Babka jajowata to zioło, które spotkać można w miejscach wilgotnych i dobrze nasłonecznionych. Plantago. P. ovata to jednoroczne zioło o krótkich łodygach, o wysokości 10–45 cmz białym kwiatostanem. Na dużą skalę  uprawiana jest w zachodnich Indiach, a w Europie najwięcej plantacji znajduje się w Hiszpanii i Francji.  Z babki jajowatej wykorzystywane są zarówno nasiona, jak i liście. Te ostatnie używane są podobnie jak szpinak do jedzenia na surowo i gotowania na parze. Nasiona z kolei ze względu na dużą zawartość błonnika stosowane są również jako zagęszczacz  do potraw a w wersji kiełkującej jako dodatek do sałatek

Babka jajowata sprzedawana w sklepie Go4taste.pl pochodzi z plantacji w Indiach Zachodnich, gdzie znajdują się optymalne warunki do wzrostu i wegetacji tej roślinny. Z tego powodu łupiny babki jajowatej cechują  się najlepszymi walorami  i jakością.

Produkt pakowany jest w szczelne i grube w torebki typu "doypack" ze struną. Dzięki temu opakowanie można wielokrotnie otwierać i zamykać a sam produkt zachowuje na długo swoje cenne walory.

Właściwości

Babka jajowata, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Więcej informacji o babce jajowatej znajduje się w naszym poradniku babka jajowata - właściwości.

Jak stosować?

Łuski nasion są używane jako pokarm bogaty w błonnik, na przykład w sokach owocowych w postaci śluzu oraz w batonach zbożowych jako środek zwiększający sytość. 

  • łupiny babki jajowatej spożywa się wraz z posiłkami i napojami;
  • dodawać je można do zup i sosów, jako naturalny zagęszczacz; 
  • wykorzystywane są również jako spoiwo do produkcji bezglutenowych wypieków, takich jak pizza czy muffinki.

Babkę można stosować do trzech razy dziennie, w ilości od 5 do 10 gram. Należy pamiętać, by podczas częstego spożywania łupin babki dostarczać organizmowi dużą ilość płynów.

 Sprawdź: Babka jajowata - jak przygotować i jak stosować?

Przechowywanie

Babkę jajowatą należy przechowywać w suchym miejscu i w szczelnym opakowaniu.

 

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych badań, które potwierdziłyby jakąkolwiek szkodliwość babki jajowatej dla organizmu człowieka. Niemniej jednak sporadycznie mogą pojawiać się objawy nadwrażliwości na pył sproszkowanych łusek. Początkowo efektem ubocznym spożywania mogą być również wzdęcia i uczucie pełności.

36,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: babka jajowata łuski

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Indie

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 749 kJ/78 kcal
Tłuszcz 0,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 11 g
   w tym cukry 0,0 g
   Błonnik 66,4 g
Białko 0,4 g
Sól 1,67 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.