Skórka pomarańczowa - 200g

  • Skórka pomarańczowa - 200g
  • Skórka pomarańczowa Cena 200g
  • Skórka pomarańczowa Gdzie kupić 200g
Skórka pomarańczowa - 200g Skórka pomarańczowa Cena 200g Skórka pomarańczowa Gdzie kupić 200g

- Skórka pomarańczowa kostki 4x4 mm

- Pochodzi z Włoch

- Kandyzowana

- Do przygotowania ciast, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Kandyzowana, pokrojona w kostkę skórka pomarańczowa wyróżnia się intensywnym cytrusowym aromatem. Skórka to doskonały soczysty przysmak oraz dodatek do słodkich wypieków.

Kawałki pomarańczy pokrojone są w drobne kosteczki i poddawanie procesowi kandyzowania. W trakcie tej obróbki dosładzane są cukrem i syropem glukozowym, a także dodawane są do nich niewielkie ilości konserwantów, w tym z dwutlenek siarki. Skórka kandyzowana z pomarańczy sprzedawana jest w mocnym i szczelnym opakowaniu, które posiada praktycznie zapięcie strunowe. Tego typu torebki są gwarancją, że produkt utrzyma przez długi czas swój pomarańczowy aromat i wyśmienity smak.

Czym wyróżnia się nasza skórka pomarańczowa?

Praktyczne,  drobne kostki. Kandyzowana skórka pomarańczy pokrojona  jest  w drobną kostkę o wymiarach  około 4x4 mm. Od razu można ją wykorzystać w wypiekach czy dodać do deserów.  Nie jest konieczne dodatkowe krojenie czy siekanie.

Doskonały smak i konsystencja. Kandyzowana skórka pomarańczy zachwyca swoim aromatem,  intensywnym smakiem i soczystą konsystencją. Skórka dodaje potrawom  mocnego,  cytrynowego aromatu. 

Doskonała do  tradycyjnych i świątecznych wypieków. Skórka jest idealna do tradycyjnych polskich świątecznych wypieków. Wzbogaca aromat i smak mazurków, bab wielkanocnych. Stosowana jest również w wypiekach na Boże Narodzenie np. w sernikach piernikach,  keksach czy makowcach. 

Właściwości:

  • Skórka pomarańczowa jest źródłem błonnika pokarmowego.
  • Skórka pomarańczy zawiera też fitoskładniki i flawonoidy.

Zastosowanie:

Kandyzowana skórka pomarańczy to doskonały dodatek do wielu dań, szczególnie słodkich. Najczęściej stosowana jest jako składnik do wypieków, szczególnie serników, makowców i mazurków. W wersji startej tworzy interesujące połączenie z daniami wytrawnymi, mięsem, sosami i sałatkami.

  • Wymieszaj garść drobno pokrojonych kandyzowanych skórek jako farsz do babeczek, pieczywa lub ciasta.
  • Posyp posiekaną kandyzowaną skórką lody lub jogurt.
  • Udekoruj kandyzowaną skórką koktajle na bazie cytrusów.
  • Drobno posiekane kandyzowane skórki wymieszaj z kruszonką do babeczek i ciast.

Przechowywanie:

Skórki kandyzowane najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Jeżeli chcesz przechowywać skórki dłużej niż miesiąc, najlepiej włóż je do zamrażalnika.

Przeciwwskazania:

Z jedzenia skórek pomarańczy powinny zrezygnować osoby uczulone na owoce cytrusowe, a także mające skłonności do nadkwasoty żołądka.

6,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Inne opcje

Do darmowej dostawy brakuje 200,00 zł

Składniki

Skład: skórka pomarańczowa, cukier, koncentrat soku cytrynowego. 

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten.

Kraj pochodzenia: Włochy

Indeks glikemiczny: 

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1027 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 0,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 71 g
   w tym cukry 62 g
   Błonnik 3,4 g
Białko 0,0 g
Sól 0,36 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.