- Oczekiwanie na dostawę
- Skórka pomarańczowa kostki 4x4 mm, bez syropu glukozowego
- Pochodzi z Włoch
- Kandyzowana
- Do przygotowania ciast, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Kandyzowana, pokrojona w kostkę skórka pomarańczowa wyróżnia się intensywnym cytrusowym aromatem. Skórka to doskonały soczysty przysmak oraz dodatek do słodkich wypieków.
Kawałki pomarańczy pokrojone są w drobne kosteczki i poddawanie procesowi kandyzowania. W trakcie tej obróbki dosładzane są cukrem i syropem glukozowym, a także dodawane są do nich niewielkie ilości konserwantów, w tym z dwutlenek siarki. Skórka kandyzowana z pomarańczy sprzedawana jest w mocnym i szczelnym opakowaniu, które posiada praktycznie zapięcie strunowe. Tego typu torebki są gwarancją, że produkt utrzyma przez długi czas swój pomarańczowy aromat i wyśmienity smak.
Czym wyróżnia się nasza skórka pomarańczowa?
Praktyczne, drobne kostki. Kandyzowana skórka pomarańczy pokrojona jest w drobną kostkę o wymiarach około 4x4 mm. Od razu można ją wykorzystać w wypiekach czy dodać do deserów. Nie jest konieczne dodatkowe krojenie czy siekanie.
Doskonały smak i konsystencja. Kandyzowana skórka pomarańczy zachwyca swoim aromatem, intensywnym smakiem i soczystą konsystencją. Skórka dodaje potrawom mocnego, cytrynowego aromatu.
Doskonała do tradycyjnych i świątecznych wypieków. Skórka jest idealna do tradycyjnych polskich świątecznych wypieków. Wzbogaca aromat i smak mazurków, bab wielkanocnych. Stosowana jest również w wypiekach na Boże Narodzenie np. w sernikach piernikach, keksach czy makowcach.
Właściwości:
- Skórka pomarańczowa jest źródłem błonnika pokarmowego.
- Skórka pomarańczy zawiera też fitoskładniki i flawonoidy.
Zastosowanie:
Kandyzowana skórka pomarańczy to doskonały dodatek do wielu dań, szczególnie słodkich. Najczęściej stosowana jest jako składnik do wypieków, szczególnie serników, makowców i mazurków. W wersji startej tworzy interesujące połączenie z daniami wytrawnymi, mięsem, sosami i sałatkami.
- Wymieszaj garść drobno pokrojonych kandyzowanych skórek jako farsz do babeczek, pieczywa lub ciasta.
- Posyp posiekaną kandyzowaną skórką lody lub jogurt.
- Udekoruj kandyzowaną skórką koktajle na bazie cytrusów.
- Drobno posiekane kandyzowane skórki wymieszaj z kruszonką do babeczek i ciast.
Przechowywanie:
Skórki kandyzowane najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Jeżeli chcesz przechowywać skórki dłużej niż miesiąc, najlepiej włóż je do zamrażalnika.
Przeciwwskazania:
Z jedzenia skórek pomarańczy powinny zrezygnować osoby uczulone na owoce cytrusowe, a także mające skłonności do nadkwasoty żołądka.
Inne opcje
Składniki
Składniki: skórka pomarańczowa, cukier, koncentrat soku cytrynowego.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1027 kJ / 284 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 62 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,36 g |
Komentarze 0