- Herbata czarna Ruanda FOP Rukeri
- Pochodzi z Rwandy
- FOP (Flowery Orange Pekoe) – herbata o młodych, delikatnych, długich i pełnych liściach z niewielką ilością pączków.
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania herbat i naparów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Przemysł herbaciany stał się najważniejszym sektorem gospodarki Rwandy. Ponad 90% produkcji jest eksportowane. Plantacja Rukeri została założona przez Europejczyków prawie 50 lat temu i produkuje 3000 ton herbaty ortodoksyjnej rocznie.
Nasza wysokiej jakości herbata ma długie, wijące się, średnio brązowe liście, a jej smak jest lekko pikantny z przyjemną nutą cytrusową. Jasno lśniąca filiżanka wydziela korzenno-świeży aromat. Podczas produkcji tej herbaty, aby zapobiec łamaniu się liści, w procesie więdnięcia porusza się nimi tylko w minimalnym stopniu.
Herbata czarna Ruanda FOP (Flowery Orange Pekoe) – herbata o młodych, delikatnych, długich i pełnych liściach z niewielką ilością pączków.
Herbata czarna Ruanda pakowana jest w szczelne opakowania typu doypack. Dzięki temu herbata na długo utrzymuje świeżość, aromat oraz wyjątkowy i naturalny smak. Herbata nie zawierają konserwantów i innych dodatków.
Zastosowanie
4-5 czubatych łyżeczek herbaty zalać 1l wrzącej wody. Parzyć 3-5 minut.
Przechowywanie
Herbatę należy przechowywać w szczelnym i suchym pojemniku, bez dostępu światła.
Inne opcje
Składniki
Składniki: herbata czarna Ruanda FOP Rukeri
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Rwanda
Sposób użycia: 4-5 czubatych łyżeczek herbaty zalać 1l wrzącej wody. Parzyć 3-5 minut.
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 0,0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0