Miody smakowe są nowością na polskim rynku. Jest to połączenie miodu wielokwiatowego i liofilizowanych owoców. Czym są miody smakowe? Dlaczego warto je jeść?
Dlaczego warto jeść kiwi (świeże i suszone)?
Kiwi to mały owoc bogaty w witaminy i minerały. Zaliczany jest również do grupy superfoods. Dlaczego warto jeść kiwi suszone?
Miód wielokwiatowy i jego właściwości
To, że miód jest smaczny i zdrowy, nikogo nie dziwi. Niewiele jednak osób wie, czym dokładnie różnią się między sobą poszczególne jego rodzaje. Czy miód wielokwiatowy jest gatunkiem, po który warto sięgać?
Miód rzepakowy i jego właściwości
Miód rzepakowy, zaraz obok wielokwiatowego, należy do grona najpopularniejszych rodzajów. Kupujący cenią go przede wszystkim za specyficzny smak. Czy ma on cenne właściwości zdrowotne?
Miód wrzosowy: właściwości i zastosowanie
Miód nazywany jest często płynnym złotem, ponieważ jest jednym z najcenniejszych darów natury. Jest bardzo smaczny i ma wiele właściwości prozdrowotnych. Czym wyróżnia się miód wrzosowy? Dlaczego warto go jeść?
Herbaty w ciąży: polecane i zakazane napoje.
Ciąża to wyjątkowy stan, w którym kobieta musi uważać na to, co pije i je. Wiele ciężarnych zastanawia się, jakie herbaty może pić?
Miód gryczany – cenne właściwości i zastosowanie
Działanie prozdrowotne miodu gryczanego znane jest od starożytności. Jest jednym z najchętniej kupowanych gatunków miodu. Jak powstaje miód gryczany? Dlaczego warto go włączyć do codziennej diety?
Biała herbata: właściwości lecznicze i przyrządzanie
W sklepach coraz częściej spotkać się można również z białą herbatą. Jest ona rodzajem zdecydowanie najdelikatniejszym ze wszystkich. Jakie ma korzyści zdrowotne i jak najlepiej ją przygotowywać?
Dlaczego warto jeść miód leśny?
Miód leśny jest jednym z najzdrowszych rodzajów miodu. Wyróżnia się intensywnym zapachem i smakiem. Ma wiele właściwości prozdrowotnych. Jak powstaje miód leśny? Dlaczego warto go jeść?
Miód lipowy – poznaj jego właściwości
Miód lipowy jest smaczny i pożywny. Z tego powodu cieszy się dużą popularnością. Jakie konkretnie właściwości ma ten rodzaj miodu?
Zielona herbata – właściwości lecznicze i przyrządzanie
Zielona herbata to najbardziej znany i najłatwiej dostępny produkt z kategorii superfoods. Co jednak wiadomo właściwie o jej cechach?
Niebieska herbata – właściwości lecznicze i przyrządzanie
Niebieska herbata wytwarzana jest z kwiatów klitorii ternateńskiej. Napój ten oprócz pięknego koloru ma również wiele prozdrowotnych właściwości. Dlaczego warto pić niebieską herbatę? Jak można ją przygotować?