• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
  • Przejdź do drugiego paska bocznego
☰
✖

Go4taste Blog

Idź do sklepu

Drugi sidebar

O surowcach

  • Bakalie
  • Cukier
  • Częste pytania
  • Herbaty
  • Kasze
  • Kawa
  • Mąki
  • Miody i syropy
  • Oleje
  • Orzechy
  • Owoce liofilizowane
  • Owoce suszone
  • Pestki i nasiona
  • Przyprawy
  • Ryże
  • Superfoods
  • Suplementy diety
  • Witaminy i minerały

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

Orzechy włoskie w skorupkach

10 nasion i orzechów na obniżenie cholesterolu

Jeśli masz podwyższony cholesterol, możesz być narażony na różne schorzenia, w zależności od tego, ...

Czytaj więcej

Płatki ryżowe – właściwości i zastosowanie

27 grudnia 2021

Płatki ryżowe są podstawowym produktem żywnościowym dla mieszkańców Azji Południowej. Jakie mają wartości odżywcze? Dlaczego warto je jeść?

Czytaj więcej

W kategorii:Ryże

10 zamienników cukru, po które warto sięgnąć

23 grudnia 2021

Biały cukier jest często nadużywany, co w dłuższej perspektywie szkodzi organizmowi. Czym można zastąpić cukier, aby było zdrowo? Jakie naturalne słodziki warto spróbować?

Czytaj więcej

W kategorii:Cukier

Piper nigrum – czarny pieprz i jego właściwości

20 grudnia 2021

Czarny pieprz jest jedną z najbardziej popularnych przypraw. Dzięki nim potrawy nabierają wyrazistego smaku. Dlaczego warto używać czarnego pieprzu?

Czytaj więcej

W kategorii:Przyprawy

Ostropest plamisty i jego właściwości

14 grudnia 2021

Udowodniono, że spożywanie całych lub zmielonych nasion ostropestu plamistego ma korzystny wpływ na funkcjonowanie wątroby. Ostropest działa też antyoksydacyjne i pomaga w obniżaniu poziomu „złego” cholesterolu LDL. Jakie jeszcze ma właściwości i jak włączyć go do diety? 

Czytaj więcej

W kategorii:Pestki i nasiona

Cukier trzcinowy – właściwości i zastosowanie

14 grudnia 2021

Cukier trzcinowy jest dużo zdrowszy od białego. Ma wiele właściwości prozdrowotnych, lecz jest bardzo kaloryczny. Dlaczego warto go stosować?

Czytaj więcej

W kategorii:Cukier

Syrop z agawy vs. syrop klonowy

3 grudnia 2021

To, że biały cukier z buraków nie jest zdrowy, nie trzeba chyba nikomu udowadniać. Nic dziwnego, że pojawiło się tak wiele alternatyw dla niego. Jednymi z nich jest syrop z agawy oraz syrop klonowy. Który jest lepszym wyborem?

Czytaj więcej

W kategorii:Miody i syropy

Cukier kokosowy czy ksylitol? Porównanie

2 grudnia 2021

Cukier kokosowy i ksylitol na pierwszy rzut oka wyglądają jak produkty bardzo do siebie podobne. Przede wszystkim pozytywnie kojarzą się osobom, które pragną zadbać o swój sposób odżywiania się i walczyć z tradycyjnym, białym cukrem, którego nie brakuje w codziennych posiłkach. Jakie są wobec tego różnice między nimi i który produkt lepiej jest wybierać na co dzień?

Czytaj więcej

W kategorii:Cukier

Płatki owsiane i ich właściwości

2 grudnia 2021

Płatki owsiane są nie tylko bardzo zdrowe, ale i smaczne. Łatwo jest je ugotować, a na ich bazie można przygotować wiele potraw słodkich i wytrawnych. Dlaczego warto jeść płatki owsiane nie tylko na śniadanie? Jakie mają prozdrowotne właściwości?

Czytaj więcej

W kategorii:Kasze

Siemię lniane i jego właściwości

29 listopada 2021

Len zwyczajny posiada nasiona, które wykorzystuje się w ziołolecznictwie. Są one wówczas nazywane siemieniem lnianym. To bardzo drobne ziarenka w kolorze ciemnego brązu lub złocistym. jakie mają właściwości?

Czytaj więcej

W kategorii:Pestki i nasiona

Poznaj właściwości mąki kasztanowej

25 listopada 2021

Mąka kasztanowa coraz częściej pojawia się na polskich stołach głównie ze względów zdrowotnych. Bezglutenowa i smaczna stanowi wartościową alternatywę dla mąki pszennej szczególnie dla osób mających kłopoty z nietolerancją glutenu. To nie jedyne zalety mąki kasztanowej. Dlaczego warto ją jeść?

Czytaj więcej

W kategorii:Mąki

Gałka muszkatołowa – właściwości i zastosowanie

25 listopada 2021

Gałka muszkatołowa jest popularną korzenną przyprawą używaną m.in. do słodkich wypieków. Dlaczego warto ją stosować? Jakie ma właściwości prozdrowotne?

Czytaj więcej

W kategorii:Przyprawy

Jak ugotować kaszę gryczaną, żeby była sypka?

21 listopada 2021

Gotowanie kaszy nie jest skomplikowaną czynnością, ale zbyt długie pozostawienie jej na ogniu może doprowadzić do powstania tak zwanej papki. Wówczas traci ona swoją konsystencję i smak. Magiczną zasadą przepisu jest odpowiednie wyważenie składników: wody i kaszy. Nazwa „na sypko” oznacza, że po ugotowaniu nie ma konieczności odcedzania i kasza gryczana nie tworzy zbitych grudek. Poznaj najlepsze sposoby na gotowanie kaszy gryczanej palonej i niepalonej (białej).

Czytaj więcej

W kategorii:Kasze

  • « Idź do Poprzednia strona
  • Strona 1
  • Interim pages omitted …
  • Strona 41
  • Strona 42
  • Strona 43
  • Strona 44
  • Strona 45
  • Interim pages omitted …
  • Strona 64
  • Idź do Następna strona »

Pierwszy Sidebar

Promowany produkt

Kasza gryczana niepalona biała, wyraźny smak z Lubelszczyzny - 1kg
Kasza gryczana niepalona biała, wyraźny smak z Lubelszczyzny - 1kg
10,00 zł
Kup w sklepie Kup

Copyright© 2025 · Brunch Pro by Feast Design Co.