![ugotowana kasza bulgur](https://i0.wp.com/go4taste.pl/blog/wp-content/uploads/2018/08/Fotolia_266269280_Subscription_Monthly_M-1024x681.jpg?resize=980%2C652)
Kasza bulgur jest bardzo wdzięcznym składnikiem w kuchni. Delikatny smak, który nabiera charakterystycznej formy dzięki odpowiedniemu doprawieniu, sprawia, że można wyczarować świetne danie. Chcąc nadać lekko słodkiego smaku, można dodać odrobinę cynamonu, imbiru, miodu lub zwykłego cukru. W wytrawnych posiłkach możliwości jest znacznie więcej. Tradycyjnie smak nada pieprz i sól, jeśli kasza ma być jedynie dodatkiem. Dla nadania konkretnych aromatów warto użyć ziół prowansalskich, tymianku, papryki słodkiej lub ostrej, bazylii, pieprzu ziołowego, czy czosnku. Ciekawym sposobem na smak i jednocześnie kolor jest dodanie curry lub kurkumy. To, jak kasza bulgur zostanie doprawiona, tak naprawdę zależy od naszych preferencji smakowych.
Zobacz też: Z czym jeść kaszę bulgur?
![Opakowanie Go4Taste](https://i0.wp.com/go4taste.pl/blog/wp-content/uploads/2019/05/g4t-opakowanie-180.jpg?w=980&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/go4taste.pl/598-home_default/kasza-bulgur.jpg?w=980&ssl=1)