• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
  • Przejdź do drugiego paska bocznego
☰
✖

Go4taste Blog

Idź do sklepu

Drugi panel boczny

O surowcach

  • Częste pytania
  • Porady o cukrze
  • Porady o herbatach
  • Porady o kaszach
  • Porady o kawie
  • Porady o mąkach
  • Porady o miodach i syropach
  • Porady o olejach
  • Porady o orzechach
  • Porady o owocach liofilizowanych
  • Porady o owocach suszonych
  • Porady o pestkach i nasionach
  • Porady o przyprawach
  • Porady o ryżu
  • Porady o superfoods
  • Porady o suplementach diety
  • Porady o witaminach i minerałach

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

Cukier waniliowy a wanilinowy – jaka jest różnica?

Aromat wanilii – naturalnej wanilii – bardzo często pożądany jest w różnego typu wypiekach i ...

Czytaj więcej

Jesteś tutaj: Blog / Częste pytania / Migdały: jak zdjąć skórkę?

31 marca 2018

Migdały: jak zdjąć skórkę?

Zdjęcie skórki z migdałów najlepiej jest przeprowadzić na zimno. Polanie ich wrzątkiem może uszkodzić niektóre zawarte w nich wartościowe składniki. Najlepiej jest je włożyć do wody na 24 godziny, w których trakcie jednokrotnie zmienić można płyn. Po upływie tego czasu należy je obierać ze skórki, co wymaga pewnej cierpliwości, w zamian jednak gwarantuje prawdziwe bogactwo wartościowych składników. W ten sposób otrzymujemy migdały blanszowane. Wśród nich wyróżniamy migdały solone, to doskonała przekąska, którą można jeść solo, prosto z opakowania.

Więcej o migdałach blanszowanych dowiesz się z artykułu: Migdały blanszowane – właściwości i zastosowanie.


Opakowanie Go4Taste

Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg – cena : 48,00 zł

Kup migdały blanszowane

Powiązane wpisy

W kategorii:Częste pytania

Pierwszy panel boczny

Promowany produkt

Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg
Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg
48,00 zł
Kup w sklepie Kup

Copyright© 2025 · Brunch Pro by Feast Design Co.