• Cielęcina z orzechami nerkowca

    Duszona cielęcina z orzechami nerkowca szybka i łatwa do przyrządzenia.

    Składniki

    porcja: 6 osób

    • - 800 g cielęciny (najlepiej udziec)
    • - 800 g cebuli
    • - 100 ml de sosu sojowego
    • - 1 łyżka mąki
    • - 1 kostka bulionu drobiowego
    • - 200 ml płynnej śmietany
    • - 1 łyżka curry
    • - biały pieprz
    • - 2 garści orzechów nerkowca

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 30 minut
    Gotowanie: 30 minut
    Całkowity czas: 1 godzina

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Pokroić cielęcinę w duże plastry i podsmażyć ją w garnku na odrobinie tłuszczu.

    Etap 2

    Wyjąć cielęcinę z garnka.

    Etap 3

    Pokrojoną cebulę zrumienić w soku z mięsa, dodać sos sojowy, mąkę rozrobioną w 100 ml wody, śmietanę i kostkę bulionową.

    Etap 4

    Dusić pod przykryciem przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

    Etap 5

    W tym czasie obtoczyć mięso w curry i białym pieprzu.

    Etap 6

    Nie należy solić z powodu obecności sosu sojowego, bulionu i orzechów nerkowca.

    Etap 7

    Przełożyć mięso z powrotem do garnka, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut.

    Etap 8

    Posypać orzechami nerkowca. Podawać z ryżem.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_emince-de-veau-a-la-noix-de-cajou_304615.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć