Kasza bulgur i komosa ryżowa to połączenie doskonałe, przekonaj się o tym!
Składniki
Porcja: 4 osoby
- - 2 duże szklanki kaszy bulgur
- - 2 duże szklanki komosy ryżowej
- - 2 cebule
- - woda
- - pieprz
- - sól
- - pietruszka zielona
- - masło
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 20 minut
Całkowity czas: 25 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
W garnku lub w woku podsmażyć kaszę bulgur wraz z cebulą przez 3 minuty.
Etap 2
Wlać równowartość 4 dużych szklanek wody.
Etap 3
Gotować na wolnym ogniu przez 12 minut.
Etap 4
W tym czasie przepłukać nasiona komosy zimną wodą, umieścić je w rondlu, po czym dolać 4 duże szklanki zimnej wody.
Etap 5
Doprowadzić do wrzenia przez 15 minut.
Etap 6
Po ugotowaniu komosy i kaszy bulgur, wymieszać je z cebulą, podsmażyć przez kilka minut w garnku lub woku, doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Gotowe!
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_boulghour-et-quinoa_55385.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka