• Kasza bulgur z komosą ryżową

    Kasza bulgur i komosa ryżowa to połączenie doskonałe, przekonaj się o tym!

    Składniki

    Porcja: 4 osoby

    • - 2 duże szklanki kaszy bulgur
    • - 2 duże szklanki komosy ryżowej
    • - 2 cebule
    • - woda
    • - pieprz
    • - sól
    • - pietruszka zielona
    • - masło

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 5 minut 
    Gotowanie: 20 minut 
    Całkowity czas: 25 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    W garnku lub w woku podsmażyć kaszę bulgur wraz z cebulą przez 3 minuty.

    Etap 2

    Wlać równowartość 4 dużych szklanek wody.

    Etap 3

    Gotować na wolnym ogniu przez 12 minut.

    Etap 4

    W tym czasie przepłukać nasiona komosy zimną wodą, umieścić je w rondlu, po czym dolać 4 duże szklanki zimnej wody.

    Etap 5

    Doprowadzić do wrzenia przez 15 minut.

    Etap 6

    Po ugotowaniu komosy i kaszy bulgur, wymieszać je z cebulą, podsmażyć przez kilka minut w garnku lub woku, doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Gotowe!

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_boulghour-et-quinoa_55385.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć