Chrupiące crumble w wersji z warzywami, pistacjami i orzechami laskowymi. Idealny zarówno jako dodatek do posiłków jak i osobne danie.
Składniki
porcja: 4 osoby
- - 4 ziemniaki
- - 2 cukinie
- - 8 średniej wielkości marchewek
- - 125 g pistacji
- - 125 g orzechów laskowych
- - 100 g miękkiego masła
- - 40 g sera mozzarella
- - pieprz
- - sól
- - kolendra w proszku
- - imbir w proszku
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Bardzo łatwe
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie/Gotowanie: 20 minut
Całkowity czas: 50 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Warzywa obrać i pokroić w kostkę, a następnie gotować wstępnie na parze przez 10 - 20 minut (w zależności od warzywa).
Etap 2
Ułożyć je w posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania.
Etap 3
Pokruszyć pistacje i orzechy laskowe, po czym wymieszać je z masłem, aby uzyskać granulowaną masę.
Etap 4
Do ułożonych w naczyniu warzyw dodać pokrojony ser mozzarella.
Etap 5
Kolendrę, imbir w proszku, sól i masło pistacjowo-orzechowe rozłożyć na warzywach.
Etap 6
Zapiekać 5 - 7 minut i serwować na ciepło.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_crumble-aux-legumes-pistaches-et-noisettes_47865.aspx#d31707-p2
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka