Chrupiące crumble w wersji z warzywami, pistacjami i orzechami laskowymi. Idealny zarówno jako dodatek do posiłków jak i osobne danie.
porcja: 4 osoby
Poziom trudności: Bardzo łatwe
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie/Gotowanie: 20 minut
Całkowity czas: 50 minut
Warzywa obrać i pokroić w kostkę, a następnie gotować wstępnie na parze przez 10 - 20 minut (w zależności od warzywa).
Ułożyć je w posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania.
Pokruszyć pistacje i orzechy laskowe, po czym wymieszać je z masłem, aby uzyskać granulowaną masę.
Do ułożonych w naczyniu warzyw dodać pokrojony ser mozzarella.
Kolendrę, imbir w proszku, sól i masło pistacjowo-orzechowe rozłożyć na warzywach.
Zapiekać 5 - 7 minut i serwować na ciepło.
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.