Płatki orkiszowe są świetnym zamiennikiem płatków owsianych. Mają bardzo dużo witamin i minerałów. Są świetnym dodatkiem zarówno do słodkich, jak i słonych potraw. Jak najlepiej jeść płatki orkiszowe?
Suszone śliwki na zaparcia – jak je stosować?
Suszone śliwki stosowane są jako domowy sposób na leczenie zaparć. Ich właściwości zostały potwierdzone badaniami. Jak stosować suszone śliwki? Czy każdy może je jeść?
Jakie płatki jeść przy refluksie?
Niektóre rodzaje płatków śniadaniowych zalecane są przy refluksie, ponieważ pomagają zapobiegać atakom tej choroby i łagodzą jej objawy w ciągu dnia. Jakie płatki śniadaniowe warto jeść przy refluksie?
Brzoskwinie świeże i liofilizowane – poznaj ich właściwości
Soczyste i rozpływające się w ustach brzoskwinie są nie tylko smaczne, ale oferują również wiele wartości odżywczych cennych dla naszego organizmu. Dlaczego warto włączyć brzoskwinie do regularnej diety i co oferują dla naszego zdrowia?
Jakie mąki w diecie ketogenicznej? 15 najlepszych mąk do wypieków i gotowania
Jednym z największych wyzwań w zakresie przygotowywania potraw i wypieków w diecie ketogenicznej jest znalezienie alternatywnej mąki o niskiej zawartości węglowodanów. Jakie mąki można stosować w diecie keto?
Dlaczego suszona żurawina jest słodka?
Suszona żurawina, popularna jako zdrowa przekąska, różni się smakiem od kwaśnej świeżej wersji. Dlaczego żurawina po suszeniu staja się słodka i czy taką słodką żurawiną może jeść diabetyk?
Suszona żurawina – właściwości i zastosowanie
Suszona żurawina to słodki, pyszny i wartościowy przysmak, który warto włączyć do swojej diety. Jakie korzyści dla organizmu daje regularne spożywanie suszonej żurawiny?
Żurawina na drogi moczowe – jak ją stosować?
Żurawina od dawna jest ceniona za swoje prozdrowotne właściwości, zwłaszcza w kontekście profilaktyki infekcji dróg moczowych. Okazuje się, że regularne spożywanie żurawiny może nie tylko zmniejszyć ryzyko nawrotów infekcji, ale również wspomagać zdrowie układu moczowego. Dowiedz się, jak żurawina wpływa na drogi moczowe i jak włączyć ją do swojej diety.
Wszystko co warto wiedzieć o kuskusie perłowym – skład, właściwości i zastosowanie
Na półkach sklepowych obok klasycznego, drobnego kuskusu kuskus o większych ziarnach, nazywany kuskusem perłowym. Czym różni się zwykły kuskus od kuskusu perłowego i jakie może przynieść korzyści dla naszego organizmu? Oto komplet informacji o kuskusie perłowym.
Dlaczego warto jeść jeżyny liofilizowane? Skład i właściwości
Jeżyny przez wielu uznawane są obok jabłek za polski owoc narodowy. Mianem tego owocu określa się, aż 700 gatunków roślin – wiele z nich to dziko rosnące leśne odmiany. Czym są jeżyny? Dlaczego uznawane są za superfood?
Czy migdały są dobre na odchudzanie?
Według badań migdały mogą pomóc zrzucić niechciane kilogramy, szczególnie w okolicy brzucha. Badacze odkryli, że osoby na diecie bogatej w migdały straciły na wadze więcej niż osoby na diecie wysokowęglowodanowej zawierające taką samą liczbę kalorii.
Jak często można jeść migdały?
Migdały są bardzo zdrowe, są również bogate w tłuszcze i kalorie. Spożywane w określonych ilościach dają wiele korzyści dla organizmu. Jak jest rekomendowana dawka migdałów i czy można je jeść codzienne? Odpowiadamy na pytania.