Proste w przygotowaniu wegetariańskie steki z ciecierzycy, najlepiej smakują z ryżem basmati i sosem curry
Składniki
Porcja: 10 osób
- - 600 g ugotowanej ciecierzycy
- - 3 jajka od kur z wolnego wybiegu
- - 120 g serka śmietankowego
- - 2 łyżki płatków owsianych
- - 1 łyżeczka świeżej kolendry
- - 1 łyżeczka zielonej pietruszki
- - 1 łyżeczka kurkumy
- - 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- - 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 5 minut
Całkowity czas: 25 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Posiekać ciecierzycę.
Etap 2
Do ciecierzycy dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać.
Etap 3
Naoliwić patelnię i mocno ją podgrzać.
Etap 4
Za pomocą łyżki stołowej uformować steki i smażyć je.
Etap 5
Podawać z ryżem basmati i sosem curry.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_steak-de-pois-chiche_231512.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka