• Steki z ciecierzycy

    Proste w przygotowaniu wegetariańskie steki z ciecierzycy, najlepiej smakują z ryżem basmati i sosem curry

    Składniki

    Porcja: 10 osób

    • - 600 g ugotowanej ciecierzycy
    • - 3 jajka od kur z wolnego wybiegu
    • - 120 g serka śmietankowego
    • - 2 łyżki płatków owsianych
    • - 1 łyżeczka świeżej kolendry
    • - 1 łyżeczka zielonej pietruszki
    • - 1 łyżeczka kurkumy
    • - 1 łyżeczka kminu rzymskiego
    • - 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 20 minut 
    Smażenie: 5 minut 
    Całkowity czas: 25 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Posiekać ciecierzycę.

    Etap 2

    Do ciecierzycy dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać.

    Etap 3

    Naoliwić patelnię i mocno ją podgrzać.

    Etap 4

    Za pomocą łyżki stołowej uformować steki i smażyć je.

    Etap 5

    Podawać z ryżem basmati i sosem curry.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_steak-de-pois-chiche_231512.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć