Lubisz czasem eksperymentować w kuchni? Jeśli tak, nasz przepis powinien Cię zainteresować
Składniki
Porcja: 8 sztuk
- - 2 jajka
- - 100 g komosy ryżowej
- - 100 g suszonych pomidorów
- - 200 g świeżego szpinaku
- - 50 g parmezanu
- - 1 cebula
- - 1 ząbek czosnku
- - zielona pietruszka
- - 1 łyżeczka pieprzu Espelette (można go zastąpić zwykłym czarnym pieprzem lub ostrą papryką w proszku)
- - ½ łyżeczki kminu rzymskiego w proszku
- - 1 łyżka oliwy
- - pieprz
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 20 minut
Całkowity czas: 35 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Rozgrzać piekarnik do 180°C (termostat 6).
Etap 2
Wsypać komosę do garnka z gotującą się osoloną wodą i gotować zgodnie z instrukcją.
Etap 3
Drobno posiekać czosnek i cebulę i smażyć na gorącej patelni na odrobinie oliwy.
Etap 4
Dodać pieprz Espelette, kmin oraz posiekaną pietruszkę i wymieszać.
Etap 5
Dodać szpinak i mieszać do momentu, aż dobrze się zredukuje.
Etap 6
W misce wymieszać ugotowaną komosę ryżową, suszone pomidory, smażone warzywa, parmezan i jajka.
Etap 7
Wlać mieszankę do wysmarowanych masłem foremek na muffiny i piec przez 20 minut.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_muffin-quinoa-epinard-tomates-sechees_346962.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka