• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
  • Przejdź do drugiego paska bocznego
☰
✖

Go4taste Blog

Idź do sklepu

Drugi sidebar

O surowcach

  • Bakalie
  • Cukier
  • Częste pytania
  • Herbaty
  • Kasze
  • Kawa
  • Mąki
  • Miody i syropy
  • Oleje
  • Orzechy
  • Owoce liofilizowane
  • Owoce suszone
  • Pestki i nasiona
  • Przyprawy
  • Ryże
  • Superfoods
  • Suplementy diety
  • Witaminy i minerały

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

Żywność bogata w wapń

Produkty bogate w wapń

W naszym ciele występuje w kościach oraz płynie pozakomórkowym. Zawartość tego pierwiastka, w naszym ...

Czytaj więcej

Jesteś tutaj: Home / Częste pytania / Słonecznik: jak jeść?

28 maja 2018

Słonecznik: jak jeść?

ziarna słonecznika na drewnianej łyżce i na drewnianym stole

Małe i niepozorne ziarenka słonecznika znajdują się w każdej kuchennej spiżarni. Ich bardzo neutralny smak powoduje, że mają szerokie zastosowanie w kulinarnym świecie. Można je jeść bez żadnych dodatków, jako zwykłą przekąskę. Ziarna słonecznika można dodać do przeróżnych dań na dwa sposoby: w formie prażonej i naturalnej. Pierwsza nadaje słonecznikowi chrupkości i wyraźnego smaku. Pestki słonecznika są świetnym dodatkiem do sałatek, farszu mięsnego, musli, deserów oraz ciast. Pestki warto dodawać do własnego wyrobu pieczywa.

Zobacz też: Pestki słonecznika i jego właściwości.


Opakowanie Go4Taste

Słonecznik łuskany, naturalny - 1kg – cena : 11,00 zł

Słonecznik łuskany, naturalny - 3kg – cena : 30,00 zł

Kup pestki słonecznika sklep go4taste

Powiązane wpisy

W kategorii:Częste pytania

Pierwszy Sidebar

Promowany produkt

Słonecznik łuskany, naturalny - 1kg
Słonecznik łuskany, naturalny - 1kg
11,00 zł
Kup w sklepie Kup

Copyright© 2025 · Brunch Pro by Feast Design Co.